Εισαγγελική έρευνα για ισλαμοφοβία κατά του αρθρογράφου Τάκη Θεοδωρόπουλου

Εισαγγελική έρευνα για ισλαμοφοβία κατά του αρθρογράφου Τάκη Θεοδωρόπουλου

1Προηγήθηκε μηνυτήρια αναφορά. Η καταγγελία μιλά για υποκίνηση σε ρατσιστική βία, «ισλαμοφοβία και ξενοφοβία», με αφορμή τις αναφορές άρθρου από τον Δεκέμβριο του 2016 (!) για την κατάσταση σε συνοικίες της Αθήνας

Μηνυτήρια αναφορά κατά του Τάκη Θεοδωρόπουλου, συγγραφέα και αρθρογράφου της «Καθημερινής», κατέθεσε ο εκπρόσωπος του Ελληνικού Παρατηρητηρίου των Συμφωνιών του Ελσίνκι, Παναγιώτης Δημητράς, με αφορμή άρθρο του πρώτου τον περασμένο Δεκέμβριο για την Αθήνα και την πολυπολιτισμικότητα.

Η προκαταρκτική έρευνα από την εισαγγελία γίνεται για υποκίνηση σε ρατσιστική βία, ξενοφοβία και ισλαμοφοβία.

Στην δικογραφία περιλαμβάνονται ακόμη μία ανάρτηση στο Διαδίκτυο δημοτικού συμβούλου στην Αθήνα, ο οποίος συγκρίνει την επιχειρηματολογία του Τάκη Θεοδωρόπουλου με αυτήν της Χρυσής Αυγής, αλλά και άρθρο της δημοσιογράφου της «Καθημερινής» Ξένιας Κουναλάκη, η οποία επικρίνει τον συνάδελφό της στην ίδια εφημερίδα.

Τη γνωστοποίηση της μηνυτήριας αναφοράς έκανε ο ίδιος ο Τ. Θεοδωρόπουλος σε άρθρο του με τίτλο «Διώκεται η έκφραση γνώμης» στο φύλλο της Καθημερινής, της Κυριακής 10 Δεκεμβρίου.

Οπως διευκρίνισε, «η δίωξη στηρίζεται σε μηνυτήρια αναφορά του εκπροσώπου του ΕΠΣΕ για το οποίο δεν μπορεί κανείς να είναι βέβαιος ότι αποτελεί μέλος του Διεθνούς Παρατηρητηρίου του Ελσίνκι που έχει αναστείλει την λειτουργία του εδώ και περίπου τρία χρόνια».

Προσθέτει ότι «η ένδεια επιχειρημάτων όσων φέρουν την ταμπέλα του «προοδευτικού» μετατρέπει τον δημόσιο διάλογο σε κοκορομαχία για να καταδικάσουν με την κακοφωνία τους υπόλοιπους σε σιωπή. Το δικαίωμα της ελεύθερης έκφρασης γι’ αυτούς που μπορεί να είναι πολυτέλεια, ή άχρηστο ψιμύθιο για την δημοκρατία τους. Το θεωρώ ζωτική μου ανάγκη όπως και θεωρώ άμεση προτεραιότητα για την εκπαίδευση τα εντατικά μαθήματα κατανόησης κειμένου».

Το άρθρο του κ. Θεοδωρόπουλου με τίτλο «Η Αθήνα δεν είναι πολυπολιτισμική» δημοσιεύθηκε στις 25 Δεκεμβρίου 2016.

Σε αυτό μεταξύ άλλων υποστήριζε ότι η Αθήνα «είναι μια πόλη με πολλούς μετανάστες, περισσότερους από όσο μπορούν να αντέξουν οι χαλαρές δομές της και οι ανύπαρκτοι κανόνες τους». Κατέληγε γράφοντας ότι «η υπερκατανάλωση της πολιτικής ορθότητας βλάπτει σοβαρά την κοινωνική υγεία».

Μερικές ημέρες αργότερα, η Ξένια Κουναλάκη από την ίδια εφημερίδα σε σχόλιο με τίτλο «Ρατσισμός και μετα-αλήθεια» επέκρινε τον Θεοδωρόπουλο για όσα έγραψε. Σημειώνει για τον αρθρογράφο ότι «βδελύσσεται την πολιτική ορθότητα, αλλά διολισθαίνει στο άλλο άκρο.Την αυθαιρεσία της μετα-αλήθειας, που βασίζεται στον ανεξήγητο φόβο και αψηφά τα στατιστικά στοιχεία».

Πηγή: http://www.protagon.gr

202

ΚΑΝΕΝΑ ΣΧΟΛΙΟ

Γράψτε μια απάντηση