Δώδεκα κατηγορίες κατά του κοριτσιού-σύμβολο της αντίστασης

Δώδεκα κατηγορίες κατά του κοριτσιού-σύμβολο της αντίστασης

Screen Shot 2018-01-02 at 10.30.43 AMΗ Άχεντ έχει χαρακτηριστεί σύμβολο της παλαιστινιακής αντίστασης | AP Photo/Mahmoud Illea

 

Ο εισαγγελέας του ισραηλινού στρατοδικείου του Όφερ απήγγειλε δώδεκα κατηγορίες κατά της Άχεντ Ταμίμι, της 16χρονης Παλαιστίνιας σύμβολο, που μαζί με την ξαδέλφη της Νουρ που χαστούκισαν Ισραηλινούς στρατιώτες στην Κατεχόμενη Δυτική Όχθη.

Την πληροφορία έδωσε στη δημοσιότητα η συνήγορός της, Γκάμπι Λάσκι.

Σε βίντεο που ελήφθη από κινητό τηλέφωνο στις 15 Δεκεμβρίου 20χρονη Νουρ Ταμίμι, μαζί με τη 16χρονη ξαδέλφη της Άχεντ Ταμίμι, φαίνονται να πλησιάζουν δύο Ισραηλινούς στρατιώτες, να τους χαστουκίζουν και στη συνέχεια να τους κλοτσούν και να τους γρονθοκοπούν. Στο βίντεο οι στρατιώτες παραμένουν απαθείς απέναντι στην επίθεση των κοριτσιών που μοιάζει περισσότερο με πρόκληση παρά με επίθεση με τη βούληση να κάνουν κακό και στη συνέχεια απομακρύνονται.

Οι στρατιώτες βρίσκονταν στην αυλή σπιτιού για να εμποδίσουν τους Παλαιστίνιους να πετούν πέτρες εναντίον Ισραηλινών που βρίσκονταν εκεί κοντά, σύμφωνα με το κατηγορητήριο στο στρατοδικείο του Οφερ της Δυτικής Οχθης.

Η Νουρ Ταμίμι συνελήφθη στις 20 Δεκεμβρίου και απαγγέλθηκαν εναντίον της κατηγορίες για διακεκριμένη επίθεση κατά στρατιώτη και επίθεση κατά στρατιωτών εν ώρα υπηρεσίας και θα προσαχθεί αύριο το απόγευμα ενώπιον του δικαστηρίου του Οφερ, το οποίο και θα αποφασίσει εάν θα παραμείνει υπό κράτησιν μέχρι τη δίκη της, η ημερομηνία της οποίας δεν έχει προσδιορισθεί.

Και η μητέρα της Άχεντ, που εμφανίζεται επίσης στο βίντεο, κρατείται.

Η Άχεντ Ταμίμι συνελήφθη στις 19 Δεκεμβρίου και έγινε για τους Παλαιστίνιους σύμβολο του αγώνα κατά της ισραηλινής κατοχής. Η νεαρή έχε γίνει γνωστή τα τελευταία χρόνια κατά τη διάρκεια συγκρούσεων με τον ισραηλινό στρατό. Τα ισραηλινά μέσα ενημέρωσης την χαρακτηρίζουν «προβοκατόρισσα».

Πηγή: http://www.efsyn.gr

1.250

ΚΑΝΕΝΑ ΣΧΟΛΙΟ

Γράψτε μια απάντηση