Μεσαίωνας: ενορίτες έκαναν πορεία και ράντισαν με αγιασμό το γλυπτό «Phylax»

Μεσαίωνας: ενορίτες έκαναν πορεία και ράντισαν με αγιασμό το γλυπτό «Phylax»

1Με σημαίες, εικόνες και ψάλλοντας το απολυτίκιο του Αγίου Γεωργίου έφτασαν στο σημείο για να ξορκίσουν τον… δαίμονα – Να γκρεμιστεί ζητά με επιστολή του στον δήμαρχο Παλαιού Φαλήρου ο εφημέριος
Πορεία διαμαρτυρίας πραγματοποίησαν ενορίτες του Ιερού Ναού Παναγίας Μυρτιδιωτίσσης του Παλαιού Φαλήρου με αφορμή το άγαλμα «Phylax» που κοσμεί την είσοδο του δήμου και έχει ξεσηκώσει θύελλα αντιδράσεων.

Με σημαίες, εικόνες και ψάλλοντας το απολυτίκιο του Αγίου Γεωργίου την παραμονή της Πρωτοχρονιάς, εφημέριος και ενορίτες έφτασαν στο σημείο όπου είναι τοποθετημένο το γλυπτό του Κωστή Γεωργίου και το ράντισαν με αγιασμό, καθώς για πολλούς η μορφή του παραπέμπει σε δαίμονα.

Μάλιστα, ο εφημέριος του ναού κκ. Πατάπιος έστειλε επιστολή προς τον δήμαρχο Παλαιού Φαλήρου στην οποία επισημαίνει ότι το έργο θίγει τη χριστιανική πίστη και το χαρακτιρίζει «στρατιώτη του Σατανά», ζητώντας παράλληλα να κατεδαφιστεί.
Σημειώνεται ότι πριν από μερικές ημέρες ο Phylax έγινε στόχος βανδαλισμού, όταν άγνωστοι πέταξαν λευκές μπογιές στο γλυπτό.

Πηγή: http://www.pelop.gr

1.610

ΚΑΝΕΝΑ ΣΧΟΛΙΟ

Γράψτε μια απάντηση