Video: Επίθεση ΜΑΤ σε αντιφασίστες στην Θεσσαλονίκη γιατί τόλμησαν να διαμαρτυρηθούν για εμπρησμό από φασίστες

Video: Επίθεση ΜΑΤ σε αντιφασίστες στην Θεσσαλονίκη γιατί τόλμησαν να διαμαρτυρηθούν για εμπρησμό από φασίστες

Πέντε προσαγωγές έκανε η αστυνομία στη Θεσσαλονίκη κατά τη διάρκεια της αντιφασιστικής πορείας σε ένδειξη διαμαρτυρίας για την εμπρηστική επίθεση στην κατάληψη «Libertatia».

Στη συνέχεια οι προσαγωγές μετατράπηκαν σε συλλήψεις και έτσι οι τέσσερις άνδρες και η μία κοπέλα, που κρατούνται θα οδηγηθούν την Τρίτη στον εισαγγελέα.

Νωρίτερα, σημειώθηκε ένταση όταν οι διαδηλωτές βρέθηκαν απέναντι σε φραγμό των ΜΑΤ, κοντά στο διατηρητέο κτίριο που φιλοξενούσε την κατάληψη και παραδόθηκε στις φλόγες από ακροδεξιούς, οι οποίοι πέταξαν μολότοφ με αποτέλεσμα να καταστραφεί ολοσχερώς.

Οι διαδηλωτές επιχείρησαν να σπάσουν τον αστυνομικό φραγμό, αλλά πάνοπλες δυνάμεις των ΜΑΤ τους απώθησαν με συνέπεια να ακολουθήσουν  αψιμαχίες. Αστυνομικοί έκαναν χρήση χειροβομβίδων κρότου λάμψης και προχώρησαν πέντε προσαγωγές διαδηλωτών.

Πάντως, η κατάσταση εκτονώθηκε γρήγορα, ενώ η πορεία που ξεκίνησε γύρω στις 6.30 το απόγευμα από το σημείο όπου βρίσκεται το διατηρητέο στη λεωφόρο Στρατού βρίσκεται αυτή την ώρα στην Εγνατία.

Ακολουθεί βίντεο του Thestival.gr από την επίθεση των ΜΑΤ

Πηγή: https://www.efsyn.gr

316

ΚΑΝΕΝΑ ΣΧΟΛΙΟ

Γράψτε μια απάντηση