Eκρηκτική άνοδος του αντισημιτισμού στη Γερμανία – Τεράστιος ο αριθμός των επίσημα καταγεγραμμένων εγκλημάτων κατά Εβραίων

Eκρηκτική άνοδος του αντισημιτισμού στη Γερμανία – Τεράστιος ο αριθμός των επίσημα καταγεγραμμένων εγκλημάτων κατά Εβραίων

Screenshot_4

Μια βαριά αποφορά «Βαϊμάρης» αναδίδεται και πάλι σε ολόκληρη τη Γερμανία, με τα εγκλήματα κατά των εβραίων να αποτελούν ξανά μετά από 85 χρόνια μια καθημερινότητα που, σύμφωνα με τα επίσημα στοιχεία του ίδιου του κεντρικού κοινοβουλίου της χώρας, εμφανίζεται ως κάτι περισσότερο από ανησυχητική καθώς καταγράφει μια  προσπάθεια κάποιου μέρους της κοινωνίας για αναβίωση τού ναζισμού και των πρακτικών του.  

 

Τα νέα στοιχεία περιέχονται σε έκθεση της Αντιπροέδρου της Bundestag και βουλευτού του Die Linke Πέτρας Πάου (Φωτό Άρθρου) και έρχονται στη δημοσιότητα μέσω της εφημερίδας Tagesspiegelστην οποία η γερμανίδα βουλευτής μίλησε.

Σύμφωνα με αυτά, κατά το προηγούμενο έτος σε ολόκληρη τη Γερμανία καταγράφηκαν επίσημα και κατά μέσο ημερήσιο όρο τουλάχιστον 4 εγκλήματα με αντισημιτικά κίνητρα ενώ, σύμφωνα με τις εκτιμήσεις των πολιτικών και αστυνομικών Αρχών της χώρας, ο πραγματικός αριθμός πρέπει να είναι κατά πολύ μεγαλύτερος.

Αναλυτικά και μέσα στο 2017:

H Αστυνομία κατέγραψε συνολικά 1.453 εκλήματα που είχαν στόχο εβραίους. Από αυτά, τα 32  

αποτελούσαν πράξεις ωμής σωματικής βίας, 160 περιπτώσεις είχαν να κάνουν με ζημιές κατά περιουσιών εβραίων ενώ άλλες 898 περιπτώσεις αφορούσαν ευθεία υποκίνηση σε πράξεις βίας κατά προσώπων και περιουσιών της ίδιας εθνότητας.

Όπως διευκρινίζεται στην ίδια Έκθεση της Πέτρας Πάου, το 95% των εγκλημάτων διαπράχθηκε από δράστες ακροδεξιών – νεοναζιστικών «πεποιθήσεων» και με κίνητρα καθαρά αντισημιτικά ενώ τα 33 από αυτά από άτομα που γεννήθηκαν στο εξωτερικό αλλά διαμένουν στη χώρα έχοντας και γερμανική υπηκοότητα, εκ των οποίων όμως κανείς δεν ήταν ισλαμιστής.

Επίσης, 25 από τα 1.453 αυτά εγκλήματα είχαν καθαρά θρησκευτικά κίνητρα και διεπράχθησαν από φανατικούς ισλαμιστές, τόσο αλλοδαπούς όσο και γερμανικής υπηκοότητας.

Σε 17 από το σύνολο των υποθέσεων η Αστυνομία δεν κατάφερε να εντοπίσει κάποιο συγκεκριμένο πολιτικό κίνητρο ενώ σε μία ο δράστης φέρεται να είναι «αριστερών» πεποιθήσεων.

 

Δρακόντεια τα νέα νομοθετικά μέτρα 

Η συγκεκριμένη έρευνα διενεργήθηκε μετά από την ψήφιση νομοσχεδίου στη χώρα τον προηγούμενο μήνα που  αφορούν την εφαρμογή ακόμη πιο αυστηρών νόμων γύρω από τον αντισημιτισμό. Το νέο νομοθέτημα, μεταξύ άλλων, ορίζει θέση Επιτρόπου που θα παρακολουθεί την πορεία του αντισημιτισμού στη χώρα και θα εκπονεί σχέδια αντιμετώπισης ενώ ταυτόχρονα δείχνει μηδενική ανοχή και σε μετανάστες που με οποιονδήποτε τρόπο (λόγο ή πράξεις) στρέφονται κατά των εβραίων, καθώς και μια απλή δημόσια διατύπωση των αντισημιτικών τους συναισθημάτων θα είναι αρκετή για την άμεση απέλασή τους.

Θέλοντας να δώσει το πραγματικό μέγεθος του προβλήματος η Πέτρα Πάου τόνισε στην Tagesspiegel πως τα παραπάνω στοιχεία δεν είναι παρά ένα μέρος της συνολικής εικόνας καθώς, αφενός μεν δεν έχουν προλάβει ακόμη όλα τα κρατίδια να στείλουν τα στοιχεία τους και αφετέρου είναι γνωστό πως ένας πολύ μεγάλος αριθμός τέτοιων εγκλημάτων και για αυτονόητους λόγους, καν δεν καταγγέλλεται.

Λάβρο «κατά πάντων» το Κεντρικό Συμβούλιο Εβραίων της Γερμανίας

Αντιδρώντας για το μείζον θέμα το Κεντρικό Συμβούλιο των Εβραίων της Γερμανίας και ο Πρόεδρος της Εβραϊκής κοινότητας του Μονάχου και Άνω Βαυαρίας στράφηκε σχεδόν κατά πάντων, λέγοντας πως ο αντισημιτισμός που εμφανίζεται και πάλι στη χώρα δεν προέρχεται μόνο από «δεξιά» αλλά και από «αριστερά», καθώς επίσης και από τη μουσουλμανική κοινότητα αλλά και από την καρδιά της ίδιας της γερμανικής κοινωνίας». 

πηγή:ripes.gr

150

ΚΑΝΕΝΑ ΣΧΟΛΙΟ

Γράψτε μια απάντηση