Ο ισραηλινός στρατός προχώρησε σε νέες συλλήψεις Παλαιστινίων στο χωριό της Άχεντ Ταμίμι

Ο ισραηλινός στρατός προχώρησε σε νέες συλλήψεις Παλαιστινίων στο χωριό της Άχεντ Ταμίμι

1Ο ισραηλινός στρατός συνέλαβε τη νύκτα της Κυριακής προς Δευτέρα εννέα Παλαιστίνιους στο Νάμπι Σάλεχ, ένα χωριό της Δυτικής Όχθης που έχει αναχθεί σε σύμβολο της παλαιστινιακής αντίστασης ενάντια στην ισραηλινή κατοχή μετά τη σύλληψη της νεαρής Άχεντ Ταμίμι.

Αυτόπτες μάρτυρες έκαναν λόγο για δέκα συλλήψεις. Μεταξύ των συλληφθέντων είναι τέσσερις ανήλικοι, εκ των οποίων ο Μοχάμεντ Ταμίμι, ηλικίας 15 ετών ο οποίος είχε τραυματιστεί σοβαρά στο κεφάλι από πλαστική σφαίρα στη διάρκεια επεισοδίων με τον ισραηλινό στρατό στις 15 Δεκέμβρη, όπως δήλωσε ο θείος του Άτα Ταμίμι.

Η οικογένεια των Ταμίμι είναι γνωστή για τη δράση της κατά των ισραηλινών δυνάμεων σε αυτό το χωριό, που είναι θέατρο συχνών διαδηλώσεων κατά της ισραηλινής κατοχής.

Η Άχεντ Ταμίμι, 17 ετών, συνελήφθη μετά τη δημοσιοποίηση ενός βίντεο στο οποίο εμφανίζεται να χτυπά Ισραηλινούς στρατιώτες που βρίσκονταν έξω από το σπίτι της στο Νάμπι Σάλεχ.

Η δίκη της Άχεντ, η οποία παραμένει υπό κράτηση από τον Δεκέμβρη, διεξάγεται κεκλεισμένων των θυρών από τις 13 Φλεβάρη ενώπιον ισραηλινού στρατοδικείου.

Πηγή: ΑΠΕ-ΜΠΕ- AFP μέσω 902.gr

152

ΚΑΝΕΝΑ ΣΧΟΛΙΟ

Γράψτε μια απάντηση