Κι όμως, η Combat 18 δεν διώκεται ως τρομοκρατική οργάνωση!

Κι όμως, η Combat 18 δεν διώκεται ως τρομοκρατική οργάνωση!

1Την αρχική ικανοποίηση για την εξάρθρωση της νεοναζιστικής τρομοκρατικής οργάνωσης Combat 18 διαδέχεται η δυσάρεστη διαπίστωση της επιεικούς ποινικής τ​η​ς μεταχείρισης, σύμφωνα με το κατηγορητήριο.

Οι νεοναζί που έχουν παραδεχθεί ​30 τρομοκρατικές επιθέσεις και συνδέονται με τη Χ.Α. παραπέμπονται ως εγκληματική οργάνωση, με άρθρο 187 ΠΚ,  και όχι ως τρομοκρατική, παρότι η δράση τους είναι ο ορισμός του «τρομονόμου». Μάλιστα καθώς αποκαλύπτεται ότι σχεδίαζαν προβοκάτσια στα Ίμια που θα έβλαπτε ​τα συμφέροντα και τη διεθνή τη​ς​ χώρα​ς ανεπανόρθωτα​, είναι από τις πλέον χαρακτηριστικές περιπτώσεις που εκπληρώνουν απόλυτα ​τις προϋποθέσεις του άρθρο​υ​ 187 Α του ποινικού κώδικα.  

Στη μία περίπτωση οι φωτογραφίες με τα ονόματα των κατηγορουμένων δίνονται σε χρόνο ρεκόρ στη δημοσιότητα, ακόμη και με τα ίχνη από τις «ανακριτικές» μεθόδους. Στην περίπτωση της Combat 18 όμως συνεχίζεται η προστασία των προσωπικών τους δεδομένων. Ίσως επειδή είναι από οικογένειες «νοικοκυραίων», ίσως επειδή δεν έχουν περάσει από το «αντρο της τρομοκρατίας Βαρκελώνη» όπως οι αναρχικοί.

Οι διωκτικές αρχές μοιάζουν να παραπέμπουν τους νεοναζί τρομοκράτες «με βαριά καρδιά» και να επιφυλάσσουν διαφορετική μεταχείριση των ίδιων εγκλημάτων ανάλογα με την ιδεολογική τους φόρτιση. Σαν να βάλθηκαν να δικαιώσουν τον Κυριάκο Μητσοτάκη που υποστηρίζει ότι τρομοκρατία νοείται μόνο αριστερή.

Παρότι ο «τρομονόμος» είναι μια άκρως τιμωρητική διάταξη που εισήχθη στον Ποινικό Κώδικα με ιδιαίτερη πολιτική στόχευση σε συγκεκριμένο χρόνο, είναι σε ισχύ. Και το κράτος δικαίου δεν μπορεί να εφαρμόζει τις ποινικές διατάξεις με ιδεολογικούς και ταξικούς διαχωρισμούς. Άλλως αυτοαναιρείται.

Πηγή: http://tvxs.gr

513

ΚΑΝΕΝΑ ΣΧΟΛΙΟ

Γράψτε μια απάντηση