Αντιφασιστική συγκέντρωση, Παρασκευή 30 Μάρτη, 4 μ.μ. έξω από τα γραφεία της Αφγανικής Κοινότητας

Αντιφασιστική συγκέντρωση, Παρασκευή 30 Μάρτη, 4 μ.μ. έξω από τα γραφεία της Αφγανικής Κοινότητας

1Αντιφασιστική συγκέντρωση, Παρασκευή 30 Μάρτη, 4 μ.μ., έξω από τα Γραφεία της Αφγανικής κοινότητας, Χαλκοκονδύλη 35

Η Κίνηση «Απελάστε στο Ρατσισμό» συμμετέχει στη συγκέντρωση που καλεί η Αφγανική Κοινότητα Ελλάδος

Σιγά μην φοβηθούμε!

Αλληλεγγύη, ενότητα, φιλία!

Όχι στο ρατσισμό, όχι στα φασισμό

Να τιμωρηθούν οι υπεύθυνοι του εμπρησμού

Η εμπρηστική επίθεση στα γραφεία της Αφγανικής Κοινότητας την Πέμπτη 22 Μάρτη στις 1.30 μμ περίπου από τη φασιστική συμμορία Κρυπτεία, παρακλάδι της Χρυσής Αυγής, ευτυχώς δεν άφησε νεκρούς. Ο άνθρωπος που εργάζεται εκεί δεν είχε πάει ακόμη. Ο χώρος ο οποίος καταστράφηκε δεν είχε καμία διέξοδο σε περίπτωση εγκλωβισμού. Οι φασίστες είχαν ρίξει εύφλεκτο υγρό στην πόρτα το οποίο διείσδυσε προκαλώντας ζημιές και στον εσωτερικό χώρο, σε κομπιούτερ, γραφεία, ηχητικά και βιβλιοθήκες. Την φωτιά αντιλήφθηκε ένοικος ο οποίος την έσβησε. Ευτυχώς δεν απλώθηκε στη πολυκατοικία με απρόβλεπτες συνέπειες για ανθρώπινες ζωές.

Η ναζιστική οργάνωση Κρυπτεία ανέλαβε την ευθύνη στην εφημερίδα ΕΘΝΟΣ. Πιο πρίν πέρασαν  απο τα γραφεία της Ελληνικής Επιτροπής για τα Δικαιώματα του Ανθρώπου, χτύπησαν το κουδούνι και απειλούσαν χωρις να καταφέρουν να μπουν στο κτίριο. Πρόκειται για τους ίδιους που επιτέθηκαν στο σπίτι του μικρού μαθητή Αμίρ και του Αφγανού πρόσφυγα Μοχάμεντ Μαχντί στη Πλατεία Αμερικής. Η ίδια οργάνωση έχει απειλήσει ότι θα κάψει γραφεία με τηλεφωνήματα της την Ελληνική Ένωση για τα Δικαιώματα του Ανθρώπου, το Φόρουμ Μεταναστών, το Φόρουμ Προσφύγων, την Πακιστανική Κοινότητα Ελλάδος, την ΚΕΕΡΦΑ και πολλά μέλη του Συμβουλίου Ένταξης του Δήμου της Αθήνας.

Θεωρούμε πρόκληση την επίθεση αυτή μια μέρα μετά από τον εορτασμό της μέρας κατά των φυλετικών διακρίσεων.

Η Αφγανική κοινότητα δεν φοβάται, δεν τρομοκρατείται! Θα συνεχίσει τους αγώνες για τα ανθρώπινα δικαιώματα των προσφύγων και των μεταναστών, θα συνεχίσει τα μαθήματα ελληνικών και φαρσί, την στήριξη παιδιών και γυναικών, με την συμπαράσταση όλων των φορέων, των συνδικάτων,των κοινοτήτων και των κινήσεων αλληλεγγύης, των δημοκρατικών και αριστερών οργανώσεων.

Καλούμε σε άμεση στήριξης για την επαναλειτουργία των γραφείων της Αφγανικής κοινότητας

Ζητάμε την σύλληψη των δραστών του εμπρησμού των γραφείων της Αφγανικής κοινότητας.

Κοινότητα των Αφγανών Μεταναστών και Προσφύγων στην Ελλάδα.

Χαλκοκονδύλη 35, 10432 Αθήνα.

182

ΚΑΝΕΝΑ ΣΧΟΛΙΟ

Γράψτε μια απάντηση