Απόπειρα εμπρησμού του Στεκιού Μεταναστών: Οι φασίστες δεν μας φοβίζουν – Μας εξοργίζουν

Απόπειρα εμπρησμού του Στεκιού Μεταναστών: Οι φασίστες δεν μας φοβίζουν – Μας εξοργίζουν

Screen Shot 2018-04-25 at 11.37.53 PMΑλληλεγγύη στους συντρόφους του Στεκιού Μεταναστών της Τσαμαδού. Η «ένταση» της Μυτιλήνης, στο φόντο του εθνικιστικού – αντιτουρκικού παροξυσμού. επιχειρείται να εξαχθεί από φασιστικές – παρακρατικές ομάδες με επιθέσεις εναντίον της κοινωνικής και πολιτικής αριστεράς. Η πατριδοκάπηλη και αντιπροσφυγική κυβερνητική ευθύνη είναι οφθαλμοφανής. Όταν συλλαμβάνονται τα θύματα του φασιστικού πογκρόμ στη Λέσβο – αντί για τους θύτες, όσο η ΧΑ απολαμβάνει δημόσιας προβολής, όσο καταδικάζονται στελέχη της αριστεράς γιατί είπανε τους φασίστες … φασίστες, αυτά θα είναι τα αποτελέσματα. Συσπείρωση και κοινή δράση απέναντι στον παρακρατικό φασισμό και τον εθνικισμό. No Pasaran!

Δύο άτομα επιχείρησαν να βάλουν φωτιά στην πόρτα του Στεκιού Μεταναστών. Παρά το ότι δεν μπόρεσαν να κάνουν την παραμικρή ζημιά (ο εμπρηστικός μηχανισμός ήταν υποτυπώδης), η πολιτική σημασία της επίθεσης δεν πρέπει να υποτιμηθεί. Ναζιστικές συμμορίες όπως η Χρυσή Αυγή και η Κρυπτία συνεχίζουν την τρομοκρατική δράση τους, εκμεταλλευόμενες τη συνενοχή της αστυνομίας και την ανοχή της κυβέρνησης. Πριν τρεις μέρες οι φασίστες επιτέθηκαν στους πρόσφυγες στη Μυτιλήνη. Η αστυνομία όχι μόνο δεν τους ενόχλησε, αλλά συνέλαβε τα θύματα της επίθεσης.

Εμείς από τη μεριά μας δεν πρόκειται να κάνουμε βήμα πίσω. Για την ακρίβεια θα κάνουμε κάμποσα βήματα μπροστά για να χώσουμε τους φασίστες στις τρύπες τους και για να ανατραπεί η πολιτική του κρατικού ρατσισμού που ενισχύει τον φασισμό. Οι επιθέσεις δεν μας φοβίζουν –Μας εξοργίζουν!

Στέκι Μεταναστών

31290801_1807123196262215_7419727075521209066_n

559

ΚΑΝΕΝΑ ΣΧΟΛΙΟ

Γράψτε μια απάντηση