Νέα αναβολή για τις 27 Ιούνη – Συγκέντρωση αλληλεγγύης από εργαζόμενους και φοιτητές

Νέα αναβολή για τις 27 Ιούνη – Συγκέντρωση αλληλεγγύης από εργαζόμενους και φοιτητές

eyelpidon-32Για την Τετάρτη 27 Ιούνη αναβλήθηκε εκ νέου η δίκη των δύο σπουδαστών που επρόκειτο   να δικαστούν σήμερα, αντιμετωπίζοντας ανυπόστατες και αναληθείς κατηγορίες για τη συμμετοχή τους στην αντιιμπεριαλιστική κινητοποίηση στις 16 Απρίλη. Η δίκη αναβλήθηκε ξανά, μετά από αίτημα των συνηγόρων των σπουδαστών, προκειμένου να προσκομιστεί το βιντεοληπτικό υλικό που αποδεικνύει το αναληθές και ανυπόστατο των κατηγοριών.

Την αλληλεγγύη τους στους δύο συλληφθέντες σπουδαστές, εξέφρασαν και σήμερα  – όπως και στην πρώτη δικάσιμο – εκατοντάδες εργαζόμενοι και φοιτητές που συγκεντρώθηκαν στα δικαστήρια της Ευελπίδων, καταγγέλλοντας την κυβέρνηση για το κύμα καταστολής.

Οι δύο σπουδαστές, ο Στράτος Καρύδας και ο Κώστας Φραγκουλόπουλος,  οδηγήθηκαν την Τρίτη 17 Απρίλη στο Αυτόφωρο, μετά την άγρια καταστολή που δέχτηκε η κινητοποίηση από τα ΜΑΤ, επειδή «τόλμησε» συμβολικά να αποκαθηλώσει τον ανδριάντα του σφαγέα των λαών, του προέδρου των ΗΠΑ Χ. Τρούμαν. Το στημένο κατηγορητήριο περιλαμβάνει απρόκλητη φθορά αντικειμένου τοποθετημένου σε χώρο από περισσότερους, αντίσταση από περισσότερους, επικίνδυνη σωματική βλάβη σε βάρος αστυνομικού κατά την άσκηση των καθηκόντων του, εκτέλεση βιαιοπραγίας κατά τη διατάραξη κοινής ειρήνης, αντίσταση από περισσότερους και από πρόσωπο με καλυμμένα χαρακτηριστικά. Η δίκη είχε αναβληθεί για σήμερα, μετά από αίτημα των συνηγόρων των σπουδαστών, προκειμένου να συγκεντρωθεί επιπλέον αποδεικτικό υλικό.

«Να εκφραστεί η αλληλεγγύη στους δύο συλληφθέντες φοιτητές. Οι δύο νεολαίοι δεν είναι μόνοι τους. Έχουν μαζί τους τους φοιτητικούς συλλόγους, τα συνδικάτα. Οι άθλιες μεθοδεύσεις κυβέρνησης, δυνάμεων καταστολής δεν θα περάσουν», σημειώνει το ΠΑΜΕ στο κάλεσμά του για τη σημερινή κινητοποίηση.

Σε μαζική συμμετοχή στη συγκέντρωση είχε καλέσει και το Μέτωπο Αγώνα Σπουδαστών.

Τη βία, την καταστολή και τις συλλήψεις φοιτητών στην αντιπολεμική – αντιιμπεριαλιστική διαδήλωση στην Αθήνα στις 16 Απρίλη καταδικάζουν με κοινό μήνυμά τους 39 Κομμουνιστικές Νεολαίες από διάφορες χώρες.

Πηγή: 902.gr

 

128

ΚΑΝΕΝΑ ΣΧΟΛΙΟ

Γράψτε μια απάντηση