Στο Κολοράντο θέλουν να ψηφίσουν νομοσχέδιο, που θα στέλνει στη φυλακή απεργούς

Στο Κολοράντο θέλουν να ψηφίσουν νομοσχέδιο, που θα στέλνει στη φυλακή απεργούς

Screen Shot 2018-04-27 at 6.56.43 AMΕν μέσω εντεινόμενων απεργιών δασκάλων και καθηγητών σε διάφορες πολιτείες των ΗΠΑ (ναι γίνονται και στις ΗΠΑ απεργίες), η πολιτεία του Κολοράντο προσπαθεί να κατεβάσει προς ψήφιση νομοσχέδιο που θα μπορεί να στείλει έναν απεργό ακόμα και στη φυλακή.

Το νομοσχέδιο, στοχεύει στην απαγόρευση των απεργιών, δίνοντας τη δυνατότητα στις σχολικές περιφέρειες να ζητούν εντάλματα από δικαστήρια που θα αναγκάζουν τους δασκάλους να επιστρέψουν στην εργασία τους. Σε περίπτωση ανυπακοής, οι απεργοί θα έρχονται αντιμέτωποι με πρόστιμα ή ακόμα και με εξάμηνη φυλάκιση. Το νομοσχέδιο δίνει επίσης την οδηγία προς τις σχολικές περιφέρειες να απολύουν άμεσα δασκάλους και καθηγητές που συμμετέχουν σε απεργίες.

Το συγκεκριμένο νομοσχέδιο, έρχεται εν μέσω μαζικών απεργιών των δασκάλων και των καθηγητών σε διάφορες πολιτείες των ΗΠΑ, ενώ στις περισσότερες διαδηλώσεις συμμετέχουν και γονείς των μαθητών.

Μία από τις αιτίες της απεργίας, είναι η δραματική υποχρηματοδότηση της εκπαίδευσης στις ΗΠΑ, με την πολιτεία του Κολοράντο συγκεκριμένα να δίνει 800 εκατομμύρια δολάρια λιγότερα στα σχολεία, απ’ ότι χρειάζονται για να λειτουργήσουν.

Σε ένα άλλο παράδειγμα, στην Οκλαχόμα, οι μισθοί των δασκάλων και των καθηγητών έχουν μείνει στάσιμοι εδώ και 10 χρόνια, με αποτέλεσμα πολλοί από αυτούς να προσπαθούν να βρουν και δεύτερη δουλειά. Άλλοι μετακομίζουν σε γειτονικές πολιτείες και έτσι η συγκεκριμένη πολιτεία, έχει καταλήξει να ανοίγει τα σχολεία μόνο για τέσσερις μέρες την εβδομάδα.

Στην Αριζόνα, οι δάσκαλοι απέρριψαν την πρόταση του κυβερνήτη, ο οποίος υποσχόταν αύξηση 20% στους μισθούς τους μέσα στα επόμενα τρία χρόνια, αφού τα συγκεκριμένα χρήματα θα προέρχονταν από τον εκμηδενισμό σχεδόν του προϋπολογισμού που προβλεπόταν για άτομα με αναπηρίες καθώς και για τα νοσοκομεία.

Προς το παρόν, τα συνδικάτα των δασκάλων στις ΗΠΑ, κάνουν ό,τι περνάει από το χέρι τους, για να ακυρώσουν ή να αναβάλουν τις απεργίες που ξεπηδάνε σαν τα μανιτάρια, υποσχόμενα πως θα προσπαθήσουν να ασκήσουν πολιτική πίεση σε κυβερνήτες κα γερουσιαστές.

Αντίστοιχα τα ΜΜΕ, έχουν προσπαθήσει να παρουσιάσουν τις απεργίες των δασκάλων σαν κάποιου είδους “επανάσταση” που επιβραδύνει την κερδοφορία αρκετών επιχειρήσεων που έχουν επωφεληθεί από την ελάττωση της φορολογίας και η οποία έχει οδηγήσει σε αυτό το χάος.

152

ΚΑΝΕΝΑ ΣΧΟΛΙΟ

Γράψτε μια απάντηση