Λέμε ΟΧΙ στην ΟΜΟΦΟΒΙΑ, το ΣΕΞΙΣΜΟ και τον ΡΑΤΣΙΣΜΟ

Λέμε ΟΧΙ στην ΟΜΟΦΟΒΙΑ, το ΣΕΞΙΣΜΟ και τον ΡΑΤΣΙΣΜΟ

Λέμε ΟΧΙ στην ΟΜΟΦΟΒΙΑ, το ΣΕΞΙΣΜΟ και τον ΡΑΤΣΙΣΜΟ

Η Κίνηση “Απελάστε το Ρατσισμό” συμμετέχει στην παρέλαση του Athens Pride 2018 και καλεί καθέναν και καθεμιά να δηλώσει “ΠΑΡΟΥΣΑ” το Σάββατο 9 Ιούνη, στις 7 μ.μ. στην πλατεία Συντάγματος.

Η μάχη ενάντια στην ομοφοβία, το σεξισμό και τον ρατσισμό είναι επίκαιρη όσο ποτέ, την ώρα που αντιδραστικές ρατσιστικές και σεξιστικές δυνάμεις από τον πλανητάρχη Τραμπ στις ΗΠΑ μέχρι την ακροδεξιά “Λέγκα του Βορά” στην Ιταλία και “ιεράρχες” σαν τον Αμβρόσιο στην Ελλάδα επιχειρούν ανοιχτή σκοταδιστική αντεπίθεση σε δικαιώματα και ελευθερίες που κερδήθηκαν με αγώνες δεκαετιών. Φασιστικές επιθέσεις σαν κι αυτή που έγινε πρόσφατα εναντίον του δήμαρχου Θεσσαλονίκης Μπουτάρη (με το μνημονιακό νεοφιλελευθερισμό του οποίου τρέφουμε ανειρήνευτη εχθρότητα) στρέφονται κατά όλων μας και είναι απόλυτα καταδικαστέες. Η επίθεση στον Μπουτάρη στο όνομα της υποτιθέμενης “ιερής αγανάκτησης των Ποντίων” για την μη απαγόρευση του 2ου αυτο-οργανωμένου φεστιβάλ Radical Pride της πόλης, αναδεικνύουν γι’ άλλη μια φορά τη σημασία της ορατότητας που επιτυγχάνουν οι μαζικές pride εκδηλώσεις όσο και των καθημερινών αγώνων της ΛΟΑΤΚΙΑ+ κοινότητας για ισοτιμία και πλήρη αναγνώριση και θεσμοθέτηση δικαιωμάτων.

Την ίδια ώρα, στην Ιρλανδία η αποκαθήλωση του σκοταδιστικού νόμου περί “απαγορευσης των αμβλώσεων” με τη συντριπτική νίκη του “ναι” με 66,4% στο δημοψήφισμα που έγινε πρόσφατα και η νομική κατοχύρωση της ταυτότητας φύλου καθώς και του δικαιώματος αναδοχής στα ομόφυλα ζευγάρια, που – έστω και λειψά – θεσμοθετήθηκε στην Ελλάδα, δεν αποτελούν χάρισμα καμιάς κυβέρνησης αλλά νίκες των αγώνων δεκαετιών ενάντια στην ομοφοβία και το σεξισμό. Η διεκδίκηση της πλήρους εξίσωσης των δικαιωμάτων της ΛΟΑΤΚΙΑ+ κοινότητας σε όλα τα επίπεδα, παραμένει ζητούμενο και ακόμα μεγαλύτερο διακύβευμα είναι η εξάλειψη της ομοφοβίας, του σεξισμού και του ρατσισμού στην κοινωνία.

Η μνημονιακή εξαθλίωση της 4ης αξιολόγησης που περήφανα υπογράφει σε λίγες μέρες η – κατά τα άλλα – υποτιθέμενη “υποστηρίκτρια των δικαιωμάτων” κυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ – ΑΝΕΛ σε συνέχεια των μνημονιακών προκατόχων της, έρχεται να υπενθυμίσει τον κοινό παρονομαστή της ανεργίας και της φτώχειας, θεμέλια στα οποία χτίζονται οι κοινωνικές συνειδήσεις εδραίωσης της ομοφοβίας, του σεξισμού και του ρατσισμού στην κοινωνία. Όσο περισσότερο ανήμποροι νιώθουν οι εργαζόμενοι και τα φτωχά λαϊκά στρώματα να αντιπαρατεθούν στις πραγματικές αιτίες της εξαθλίωσής τους, τόσο περισσότερο κερδίζουν έδαφος στις τάξεις αντιδραστικές αντιλήψεις. Είναι μόνο ο κοινός μας αγώνας ενάντια στην οικονομική εκμετάλλευση και την πολύπλευρη καταπίεση που μπορεί να υπερασπίσει όλα τα στοιχειώδη κοινωνικά, ατομικά και πολιτικά δικαιώματά μας, στη βάση της ενότητας εκείνης της τάξης που αποτελεί τη συντριπτική πλειοψηφία της κοινωνίας: της εργατικής τάξης.

Γι’ αυτό υπερασπιζόμαστε την επαναστατική παράδοση των ταραχών του Στόουνγουολτον Ιούνιο του 1969, στη Νέα Υόρκη, που ήταν η ημερομηνία γέννησης του GLF (Απελευθερωτικό Μέτωπο Ομοφυλόφιλων), ενός μαχητικού κινήματος LGBΤ, το οποίο από την αρχή διακήρυξε:

«Είμαστε μια ομοφυλόφιλη επαναστατική ομάδα ανδρών και γυναικών, που γεννήθηκε από την επίγνωση ότι η σεξουαλική απελευθέρωση για όλους δεν είναι δυνατόν να επιτευχθεί παρά με την κατάλυση των υφιστάμενων κοινωνικών θεσμών. Αρνούμαστε την προσπάθεια της κοινωνίας που θέλει να μας επιβάλει σεξουαλικούς ρόλους και να καθορίζει τη φύση μας. Απορρίπτουμε αυτούς τους ρόλους και τους απλοϊκούς μύθους που τους συνοδεύουν. Εννοούμε να είμαστε αυτό που είμαστε. Ταυτόχρονα, δημιουργούμε καινούργιες μορφές κοινωνικών σχέσεων, που βασίζονται στην αδερφοσύνη, τη συνεργασία, την ανθρώπινη αγάπη και την χωρίς συμπλέγματα σεξουαλικότητα. Η αμαρτωλή Βαβυλώνα μας ανάγκασε να αφιερώσουμε τον εαυτό μας σ’ ένα μόνο πράγμα: την επανάσταση».

Αυτή είναι η δική μας αντι-ομοφοβική παράδοση, ενάντια στην επιχειρούμενη στροφή των pride τα τελευταία χρόνια στη ροζ “μπίζνα”, την επιχείρηση αταξικής lifestyle ενσωμάτωσης της lgbtqia+ κοινότητας, τη σύνδεση των pride με πολυεθνικούς κι εγχώριους καπιταλιστικούς χορηγούς, όπως και την αποδοχή υποστήριξής τους από πρεσβείες δολοφονικών κυβερνήσεων όπως του Τραμπ και του Νετανιάχου. Με αυτές τις σκέψεις δηλώνουμε όλοι και όλες “ΠΑΡΟΥΣΕΣ” το Σάββατο 9 Ιούνη στην Αθήνα.

Κίνηση “Απελάστε το Ρατσισμό” ΑΘΗΝΑΣ

227

ΚΑΝΕΝΑ ΣΧΟΛΙΟ

Γράψτε μια απάντηση