Η κυνική δήλωση της Άννας Διαμαντοπούλου

Η κυνική δήλωση της Άννας Διαμαντοπούλου

Την πρότασή της να μη δίνεται απολυτήριο Λυκείου στους μαθητές που δεν γνωρίζουν πλήρως την Αγγλική Γλώσσα επανέφερε η πρώην υπουργός Παιδείας, Άννα Διαμαντοπούλου, μιλώντας στο 8ο Πανελλήνιο Συνέδριο Επιστημών Εκπαίδευσης, με θέμα: «Εκπαίδευση χαρισματικών ατόμων στην Ελλάδα. Ιδεολογικές πολιτικές-Ψυχολογικές-Παιδαγωγικές Προϋποθέσεις Εκπαίδευσης Χαρισματικών Ατόμων».

Μας θύμισε ότι την ίδια πρόταση είχε κάνει και όταν ήταν Επίτροπος στην Ευρώπη.

Τι μαθαίνει, λοιπόν κανείς από την κ. Άννα Διαμαντοπούλου, η οποία από τα 26 της χρόνια έχει καταλάβει τις πιο υψηλές θέσεις της κρατικής ιεραρχίας (νομάρχης, γενική γραμματέας Κατάρτισης και αργότερα Νεότητας, πρόεδρος του ΕΟΜΜΕΧ, γενική γραμματέας Βιομηχανίας, υφυπουργός Ανάπτυξης, επίτροπος στην Ευρωπαϊκή Επιτροπή, υπουργός Παιδείας).

Αλήθεια πόσο κυνικότητα μπορεί να διαθέτει κανείς για να τολμά να ξεστομίζει όσα ξεστομίζει η πρώην κ. Υπουργός της Παιδείας;

Αναμφίβολα η πρώην υπουργός του ΠΑΣΟΚ συμβολίζει τις πιο αντιδραστικές αλλαγές των τελευταίων χρόνων στην εκπαίδευση.

Θα μπορούσαμε να θυμίσουμε πολλά και εμείς για την πρώην υπουργό πέρα από τη διανομή φωτοτυπιών αντί βιβλίων…

θα θυμίσουμε μια παλιά δήλωση της Άννας Διαμαντοπούλου, που δείχνει με τον πιο χαρακτηριστικό τρόπο το «όραμά» της και το «όραμα» των «μεταρρυθμιστών» για την παιδεία.

Ήταν τέλος Σεπτεμβρίου του 2010 και η –τότε– υπουργός Παιδείας περιέγραφε τα σχέδιά της σε συνέντευξη στο ραδιοφωνικό σταθμό Real Fm: «Στόχος είναι οι φοιτητές να μπορούν να κάνουν ένα δικό τους μενού, δηλαδή να μπορούν να επιλέξουν μαθήματα κατά τη διάρκεια των σπουδών τους»…

«Επιστημονική» η προσέγγιση: Ένα πτυχίο με απ’ όλα χωρίς τζατζίκι…
Πηγή:www.efsyn.gr
52

ΚΑΝΕΝΑ ΣΧΟΛΙΟ

Γράψτε μια απάντηση