Μυτιλήνη: Δωρεάν και ελεύθερη είσοδο στις δημοτικές πλαζ!

Μυτιλήνη: Δωρεάν και ελεύθερη είσοδο στις δημοτικές πλαζ!

Δελτίο Τύπου

Μυτιλήνη 19/06/2018

Δωρεάν και ελεύθερη είσοδο στις δημοτικές πλαζ!

Όπως όλοι /ες γνωρίζουμε τις τελευταίες μέρες στην δημοτική πλάζ της Μυτιλήνης ‘’Τσαμάκια’’, μετά από σχετική ανάρτηση στο ταμείο της εισόδου, είχε απαγορευτεί η είσοδος σε υπηκόους εκτός της Συνθήκης Σένγκεν, ουσιαστικά σε πρόσφυγες και μετανάστες.

Την Παρασκευή 15 του Ιούνη, ο Συντονισμός Λέσβου για το Προσφυγικό – Μεταναστευτικό μαζί με κατοίκους της Μυτιλήνης (εργαζόμενους, άνεργους, φοιτητές), πραγματοποίησαν παράσταση  διαμαρτυρίας μπροστά στην είσοδο της πλάζ, αντιδρώντας στην ρατσιστική απαγόρευση που προσπαθεί να επιβάλλει η ΑΔΕΛ και η Δημοτική Αρχή Γαληνού.

Με τραμπουκισμούς ‘’υποδέχτηκε’’ αυτόν τον κόσμο ο Αντιδήμαρχος καθαριότητας ο οποίος ως φαίνεται, καθώς είχε ενημερωθεί για την κινητοποίηση, φρόντισε να καλέσει και την αστυνομία. Και βέβαια με τις γνωστές του και από το παρελθόν πρακτικές, προσπάθησε να κατεβάσει το πανό που είχε αναρτηθεί στα κάγκελα της πλαζ, βρίζοντας και προκαλώντας λεκτικά τους διαμαρτυρόμενους.

Ως τόσο, τη Δεύτερα 18/6 η ανακοίνωση έχει ‘’κατέβει’’ από την είσοδο της πλάζ.

Παραμένει ακόμη το αντίτιμο των 2 ευρώ για όποιον μπαίνει στην πλάζ , ξεχνώντας τις υποσχέσεις και τις δηλώσεις που έκανε στο παρελθόν, ο δήμαρχος Λέσβου κ. Γαληνός για δωρεάν είσοδο , »τουλάχιστον για τους συνταξιούχους και τους δημότες που ανήκουν σε ευάλωτες ομάδες του πληθυσμού.

Ο Συντονισμός Λέσβου για το Προσφυγικό – Μεταναστευτικό θα συνεχίσει να αγωνίζεται για δωρεάν και ελεύθερη είσοδο στις δημοτικές πλαζ για όλους, εργαζόμενους, άνεργους, μετανάστες .

Ο μόνος χαμένος αγώνας είναι αυτός που δε δόθηκε ποτέ!

Συντονισμός Λέσβου για το Προσφυγικό – Μεταναστευτικό

69

ΚΑΝΕΝΑ ΣΧΟΛΙΟ

Γράψτε μια απάντηση