Νέο «όχι» Σαλβίνι σε πλοίο που μεταφέρει πρόσφυγες

Νέο «όχι» Σαλβίνι σε πλοίο που μεταφέρει πρόσφυγες

Προς την Βαρκελώνη κατευθύνεται πλοίο με 59 πρόσφυγες, που διασώθηκαν στα ανοιχτά της Λιβύης, έπειτα από την «πόρτα» του υπουργού Εσωτερικών της Ιταλίας Ματεό Σαλβίνι, ο οποίος δήλωσε ότι δε θα δεχτεί το σκάφος σε ιταλικό λιμάνι

Την Παρασκευή η ισπανική μη κυβερνητική οργάνωση Pro Activa Open Arms προχώρησε στη διάσωση 59 προσφύγων στη Μεσόγειο, ενώ σύμφωνα με ανάρτηση της οργάνωσης στο twitter, κατευθύνεται προς την Βαρκελώνη.

Είναι το τέταρτο πλοίο με πρόσφυγες που δε δέχεται ο Μ. Σαλβίνι. Ο επικεφαλής της ακροδεξιάς Λέγκας έχει μάλιστα διαμηνύσει ότι δεν αφήνει τέτοιου είδους πλοία να εισέρχονται στα λιμάνια της χώρας, ούτε καν για ανεφοδιασμό.

«Παρά τα εμπόδια, συνεχίζουμε να προστατεύουμε τη ζωή των αόρατων ανθρώπων. Οι αφηγήσεις τους για το τι βίωσαν στη Λιβύη φέρνουν τρόμο» τόνισε η οργάνωση στην ανάρτησή της, ενώ γνωστοποίησε ότι μεταξύ των διασωθέντων είναι Παλαιστίνιοι και Σύριοι.

Νωρίτερα ο ίδιος είχε υποστηρίξει νωρίτερα μέσω δικής του ανάρτησης στο Facebook ότι το σκάφος της ProActiva Open Arms έφθασε στο πλεούμενο των μεταναστών και τους διέσωσε πριν από το λιβυκό λιμενικό εντός της περιοχής λιβυκής ευθύνης ως προς τις επιχειρήσεις διάσωσης.

«Το κοντινότερο λιμάνι είναι η Μάλτα, η οργάνωση και η σημαία είναι ισπανικές: μπορούν να ξεχάσουν την ιδέα να αφιχθούν σε ιταλικό λιμάνι» έγραψε.

Με επιστολή τους 36 ευρωβουλευτές εξέφρασαν τη δυσαρέσκεια τους άλλωστε για την αντιπροσφυγική πολιτική που έχει υιοθετήσει ο υπουργός.

Στην επιστολή τους οι Ευρωβουλευτές εκφράζουν, μεταξύ άλλων, τη βαθιά τους ανησυχία αναφορικά με τις πολυάριθμες εκδηλώσεις ρατσισμού, μίσους και μισαλλοδοξίας από πολιτικούς στην Ευρώπη, ζητώντας από τον πρόεδρο του Ευρωκοινοβουλίου να λάβει πολύ σοβαρά υπόψη τις περιπτώσεις αυτές.

Πηγή: https://www.thepressproject.gr

39

ΚΑΝΕΝΑ ΣΧΟΛΙΟ

Γράψτε μια απάντηση