Τρίτη δολοφονία τρανς γυναίκας στο Τζάκσονβιλ, 13° θύμα μίσους για το 2018 στις ΗΠΑ

Τρίτη δολοφονία τρανς γυναίκας στο Τζάκσονβιλ, 13° θύμα μίσους για το 2018 στις ΗΠΑ

Το τελευταίο καταγεγραμμένο θύμα πυροβολήθηκε περίπου στις 1 μ.μ., την Κυριακή έξω από το μοτέλ Quality Inn and Suites, σύμφωνα με τα ρεπορτάζ της Florida Times-Union. Το Γραφείο του Σερίφη στο Τζάκσονβιλ κατέγραψε το θύμα με αντρικό όνομα, ήταν 24 ετών από το Bishopville, SC, και στα έγγραφα δεν αναφέρουν «ότι είχε άλλο όνομα», αν και το γραφείο του σερίφη έχει ιστορικό στο να χρησιμοποιεί το λάθος όνομα και γένος με το οποίο είναι καταγεγραμμένοι οι τρανς άνθρωποι.

Οι άλλες τρανς γυναίκες που δολοφονήθηκαν στο Τζάκσονβιλ για φέτος ήταν η 38χρονη Antash’a English, που την πυροβόλησαν σε ένα δρόμο αυτό το μήνα και η Celine Walker, 36 ετών, που επίσης την πυροβόλησαν σε ένα μοτέλ τον Φεβρουάριο. Μια άλλη τρανς γυναίκα δέχτηκε επίθεση από όπλο στο Τζάκσονβιλ αυτό το μήνα, αλλά επέζησε, το όνομά της δεν έχει δημοσιευθεί επειδή ο δράστης είναι ακόμα ελεύθερος.

Το προσωπικό γραφείου του Σερίφη δεν πιστεύει ότι τα εγκλήματα συνδέονται και δεν έχουν ακόμη συλλάβει τους υπόπτους. Αλλά οι LGBTI ακτιβιστές λένε ότι η επαναλαμβανόμενη βία δηλώνει μια κρίση και, όπως αναφέρει, «έχουν κάνει πλάνα» για την αντιμετώπισή της. Μέλη της Transgender Action Committee του Τζάκσονβιλ σκοπεύουν να μιλήσουν σήμερα στη σύσκεψη του Δημοτικού Συμβουλίου στις 5 μ.μ. και αυτή η ομάδα και η Transgender Awareness Project έχουν προγραμματίσει μια πορεία στις 7 μ.μ. την Τετάρτη μπροστά από το Δικαστήριο στο Τζάκσονβιλ.

«Γινόμαστε πιο δραστήριοι», δήλωσε στην εφημερίδα Times-Union,η Paige Mahogany Parks, διευθύντρια του Transgender Awareness Project. «Μαζευόμαστε όλοι με ένα σκοπό – να λύσουμε αυτά τα εγκλήματα».

«Για χρόνια, υπάρχει μια κρίση βίας που στοχεύει την τρανς κοινότητα, ιδιαίτερα τις μη λευκές τρανς γυναίκες», πρόσθεσε σε ένα δελτίο τύπου η εθνική γραμματέας τύπου για την Καμπάνια Ανθρωπίνων Δικαιωμάτων, Sarah McBride. «Με τέσσερις πυροβολισμούς – συμπεριλαμβανομένων τριών θανάσιμων πυροβολισμών – κατά των τρανς γυναικών τους τελευταίους έξι μήνες, το Τζάκσονβιλ βρίσκεται πλέον στο επίκεντρο αυτής της κρίσης». Η McBride δήλωσε επίσης στην Times-Union ότι ήταν «βαθιά προβληματισμένη» από το Γραφείο του Σερίφη του Τζάκσονβιλ για τις αναφορές σε λάθος όνομα και γένος των τρανς θυμάτων. Η πολιτική του γραφείου του σερίφη «είναι να χρησιμοποιήσει για το θύμα ανθρωποκτονίας την πιο πρόσφατη μορφή αναγνώρισης που έχει εκδοθεί από την κυβέρνηση», τα οποία έγγραφα μπορεί να μην ανταποκρίνονται στην πραγματική ταυτότητα φύλου του θύματος.

Οι τρανς άνθρωποι και γενικά οι LGBTI άνθρωποι αντιμετωπίζουν εκτεταμένες διακρίσεις στη βορειοανατολική Φλόριντα, σύμφωνα με νέα μελέτη του Ινστιτούτου Williams, επιστημονικό επιτελείο στο Πανεπιστήμιο της Καλιφόρνια του Λος Άντζελες. Οι τρεις στους τέσσερις ερωτηθέντες στην έρευνα ανέφεραν «καθημερινή διάκριση», όπως προσβολή, απειλή ή παρενόχληση, συνήθως λόγω ταυτότητας φύλου ή σεξουαλικού προσανατολισμού.

«Αυτή η έρευνα μας δείχνει ότι πολλοί από τους LGBTI κατοίκους του Τζάκσονβιλ έχουν βιώσει διακρίσεις στην απασχόληση, τη στέγαση και στις τραπεζικές συναλλαγές και αισθάνονται μια άδικη μεταχείριση στις αλληλεπιδράσεις τους με τις αρχές επιβολής του νόμου», δήλωσε σε δελτίο τύπου ο κύριος συγγραφέας Taylor Brown, διευθυντής έργου στο Ινστιτούτο Williams. «Τα δεδομένα αυτά μπορούν να χρησιμοποιηθούν για να ενημερωθεί η συνεχής εφαρμογή του Διατάγματος Ανθρωπίνων Δικαιωμάτων του Τζάκσονβιλ, το οποίο απαγορεύει τις διακρίσεις λόγω φυλής, φύλου, σεξουαλικού προσανατολισμού, ταυτότητας φύλου και άλλων χαρακτηριστικών. Σήμερα, οι νόμοι της Φλόριντα περί μη διακρίσεων δεν περιλαμβάνουν προστασίες που να βασίζονται στον σεξουαλικό προσανατολισμό και την ταυτότητα φύλου. Η έρευνα αυτή θα μπορούσε να αποδειχθεί χρήσιμη για την ανάπτυξη κρατικών προστατευτικών μέτρων για τους LGBTI ανθρώπους».

Αυτή είναι η 13η ανθρωποκτονία τρανς ατόμου που αναφέρεται στις ΗΠΑ για φέτος. Τα περισσότερα θύματα ήταν μη λευκές τρανς γυναίκες. Ο συνολικός αριθμός είναι κατά πάσα πιθανότητα πολύ μεγαλύτερος, δεδομένου ότι αναφέρονται σε λάθος όνομα και γένος ή οι θάνατοί τους δεν αναφέρονται καθόλου.

 

© T-zine.gr με πληροφορίες από  Advocate

63

ΚΑΝΕΝΑ ΣΧΟΛΙΟ

Γράψτε μια απάντηση