«Σαλβίνι, οι Λίβυοι φίλοι σου σκότωσαν μια γυναίκα και ένα παιδί»

«Σαλβίνι, οι Λίβυοι φίλοι σου σκότωσαν μια γυναίκα και ένα παιδί»

«Οι λιβυκές αρχές άφησαν μια γυναίκα και ένα μωρό πάνω σε βάρκα να πεθάνουν». Αυτό αναφέρει η ισπανική ΜΚΟ Proactiva Open Arms αναρτώντας στο twitter φωτογραφίες των δύο σορών που βρέθηκαν και ανασύρθηκαν από τη θάλασσα ανάμεσα στα συντρίμμια της βάρκας.

Η λιβυκή ακτοφυλακή διέσωσε 158 ανθρώπους που κινδύνευαν να πνιγούν, αλλά «αυτό που δεν είπαν είναι ότι άφησαν στο πλεούμενο δύο γυναίκες και ένα μικρό παιδί, διότι δεν ήθελαν να ανέβουν τα ταχύπλοα της ακτοφυλακής και στο τέλος βύθισαν το πλεούμενο», έγραψε στον προσωπικό του λογαριασμό στο Twitter ο ιδρυτής της ΜΚΟ, Όσκαρ Καμς.

«Όταν φτάσαμε διαπιστώσαμε ότι μία από τις δύο γυναίκες ήταν ζωντανή. Δεν μπορούσαμε να κάνουμε τίποτα για την άλλη γυναίκα και το παιδί που προφανώς είχαν πεθάνει λίγη ώρα πριν τους εντοπίσουμε. Για πόσο καιρό ακόμα θα πρέπει να ανεχόμαστε αυτούς τους δολοφόνους με τους οποίους συνεργάζεται η ιταλική κυβέρνηση;», πρόσθεσε ο Καμς.

ΙταλίαAP Photo/Olmo Calvo

Ο Ιταλός υπουργός Εσωτερικών, Ματέο Σαλβίνι, επιτέθηκε μέσω Twitter στη ΜΚΟ: «Επέστρεψαν στη Μεσόγειο περιμένοντας το ανθρώπινο φορτίο τους. Τα ιταλικά λιμάνια θα τα δουν σε καρτ ποστάλ» έγραψε και υποστήριξε πως «ψέματα και υπερβολές από ΜΚΟ επιβεβαιώνουν πως είμαστε στον σωστό δρόμο. Η μείωση των αναχωρήσεων και των αφίξεων σημαίνει και μείωση των θανάτων και μείωση των κερδών όσων εκμεταλλεύονται την παράνομη μετανάστευση», πρόσθεσε.

Στον καβγά παρενέβη και το αντιπολιτευόμενο Δημοκρατικό Κόμμα δηλώνοντας ότι η κυβέρνηση θα πρέπει άμεσα να αναλάβει δράση εάν όσα καταγγέλλει η ΜΚΟ είναι αληθή.

«Το να βουλιάξουν μια βάρκα με γυναίκες και παιδιά είναι ακόμα μια τραγική επίδειξη βάρβαρων και μη αποδεκτών μεθόδων που χρησιμοποιεί η λιβυκή ακτοφυλακή».

Οργή Ιταλού βουλευτή

Στο πλοίο της ΜΚΟ βρέθηκε και ο Ιταλός βουλευτής Εράσμο Παλατσότο που ανήρτησε ένα οργισμένο tweet σε βάρος του υπουργού Εσωτερικών της γειτονικής χώρας.

«Ματέο Σαλβίνι, αυτό κάνει η λιβυκή ακτοφυλακή όταν βρίσκεται σε ανθρωπιστική αποστολή. Η Open Arms έσωσε τη μοναδική επιζήσασα ενώ οι Λίβυοι φίλοι σου σκότωσαν μια γυναίκα και ένα παιδί. Τουλάχιστον σήμερα έχε την αξιοπρέπεια και τον σεβασμό να το βουλώσεις και άνοιξε τα λιμάνια», έγραψε ο Παλατσότο.

Πηγή: http://www.efsyn.gr

58

ΚΑΝΕΝΑ ΣΧΟΛΙΟ

Γράψτε μια απάντηση