Όταν η «Χρυσή Αυγή» υποστηρίζει τη λειτουργία του «Βλαχογιάννειου Μουσείου Μακεδονικού Αγώνα»

Όταν η «Χρυσή Αυγή» υποστηρίζει τη λειτουργία του «Βλαχογιάννειου Μουσείου Μακεδονικού Αγώνα»

του Αλέκου Χατζηκώστα

Η ΦΩΤΟ είναι εύγλωττη. Προέρχεται από την ιστοσελίδα της «Χρυσής Αυγής» και δείχνει τη στάση της απέναντι στα όσα περιέχονται στο Μουσείο Μακεδονικού Αγώνα στη Βέροια.
Αναφέρει κάτω από τον χαρακτηριστικό τίτλο, «Κομμούνια, κάτω τα χέρια από το Βλαχογιάννειο Μουσείο Μακεδονικού Αγώνας της Βεροίας» τα παρακάτω:

«Πήρε αέρα το κομμουνισταριό από τη Συμφωνία των Πρεσπών .κι έβαλε στο στόχαστρο τον αγώνα για την απελευθέρωση της Μακεδονίας μας, αλλά και για την εν συνεχεία διατήρηση της στον εθνικό κορμό!

Έτσι , κάποιος «Σύλλογος Φυλακισθέντων και Εξορισθέντων της περιόδου 1967 – 1974 ο οποίος προφανώς αποτελείται από πολιτικούς απογόνους των εαμοβουλγάρων κομμουνιστοσυμμοριών ,που αιματοκύλισαν την Ελλάδα για να αποκόψουν την Μακεδονία και την Θράκη μας από τον εθνικό κορμό, καταφέρεται με «καταγγελία» του προς τους υπουργούς (κομισάριους) Πολιτισμού και Παιδείας, κατά του Βλαχογιάννειου Μουσείου Μακεδονικού Αγώνα της Βεροίας, που ανήκει στην Ιερά Μητρόπολη Βεροίας, διότι εκεί «υπάρχουν εκθέματα που εκπέμπουν διχαστικά μηνύματα για την εποχή του Εμφυλίου Πολέμου και άλλα μέσω των οποίων εξυμνούνται βασανιστές της χούντας»

Έτσι η «Χρυσή Αυγή» αφού δείχνει την «αλλεργία της» απέναντι στους αγωνιστές κατά της επτάχρονης δικτατορίας και τον ΣΦΕΑ, αποκαλύπτει και την ιδεολογική συγγένεια που έχει με μια σειρά εκθέματα του Μουσείου . Η στήριξη μάλιστα που παρέχει στην τέτοια λειτουργία του και στο περιεχόμενο των εκθεμάτων του, αναδεικνύει ταυτόχρονα και τις μεγάλες ευθύνες αυτών που είχαν τόσα χρόνια την ευθύνη (παρά τις παρατηρήσεις που δεχόταν) για την λειτουργία του Μουσείου και κυρίως για τις επισκέψεις σχολείων σ’αυτό. Η απόφαση της Μητρόπολης για αναστολή της λειτουργίας του , γίνεται μετά από τον θόρυβο που σηκώθηκε και που το atexnos.gr είχε τη δική του συμβολή!

Δεν ήταν και λίγες οι χρυσαυγίτικες επιθέσεις που δεχτήκαμε σε ομάδες που το θέμα κοινοποιήθηκαν τα σχετικά θέματά μας.

Πηγή: https://atexnos.gr

141

ΚΑΝΕΝΑ ΣΧΟΛΙΟ

Γράψτε μια απάντηση