Λεκτική, ρατσιστική επίθεση «επαγγελματία» ταξιτζή σε βενζινάδικο, σε νεαρό ευγενέστατο υπάλληλο, πακιστανικής καταγωγής, επειδή δεν καταλάβαινε τι του ζητούσε. (Δεν αναπαραγάγω τις ασχήμιες του.)
Από τους τρεις που ήμασταν παρόντες, ο ένας έφυγε πριν καταλάβει τι έγινε, ο άλλος κατάλαβε και έφυγε χωρίς καν να βάλει βενζίνη.
Ο ταξιτζής, πήρε παρμάσχαλα τα ελληνικότατα -εξ Αγράφων- μπινελίκια μου και έφυγε όταν είδε το μάτι μου να γυρνάει επικίνδυνα ανάποδα.
Σήμερα πήρα τηλέφωνο στο βενζινάδικο για να πω τι έγινε, επειδή ο ελληναράς απειλούσε το παλικάρι πως «την Δευτέρα δεν θα δουλεύεις εδώ». Η ιδιοκτήτρια είχε δει το πρωι το σκηνικό στην κάμερα. Κράτησε και τον αριθμό του ταξί. Την ενημέρωσα πως με βάση τον αντιρατσιστικό νόμο 4285 του 2014, ο «τσάμπα μάγκας» μπορεί να φάει από τρεις μήνες και πάνω και από 5000 μέχρι 20000 πρόστιμο.
«Σαν παιδί μας το έχουμε το παλικάρι» μου είπε.
«Έχει δύο πτυχία, μιλάει τρεις γλώσσες, κάνει μαθήματα ελληνικών. Έκλαιγε σαν μικρό παιδί, επειδή ο ταξιτζής πέρασε και το βράδυ τρεις φορές από τον δρόμο και τον έβριζε. Σας ευχαριστώ πολύ που του σταθήκατε. Έχουμε κάνει και εμείς μετανάστες και ξέρουμε την πίκρα…»
Μιλάτε παίδες όταν βλέπετε ασχήμιες!
Μιλάτε και μην κάνετε την πάπια.
Συγκρουστείτε αν είναι ανάγκη.
Τους αδύνατους και τους κυνηγημένους δεν τους αφήνουμε μόνους τους.
Θα μπορούσε να ήμασταν εμείς, τα παιδιά, τα αδέλφια μας.
Ετούτον τον κόσμο, καλύτερο να τον αφήσουμε στα παιδιά μας.
Πηγή: fb Σιάτρας Σπύρος






