Το 46% των αμφιφυλόφιλων γυναικών έχουν πέσει θύματα βιασμού σύμφωνα με έκθεση των Ηνωμένων Εθνών

Το 46% των αμφιφυλόφιλων γυναικών έχουν πέσει θύματα βιασμού σύμφωνα με έκθεση των Ηνωμένων Εθνών

Μια νέα έκθεση του ΟΗΕ που επικεντρώνεται στη βία, βρίσκει αυξημένη τη βία προς τους αμφισεξουαλικούς ανθρώπους.

Μια νέα έκθεση των Ηνωμένων Εθνών σχετικά με τη βία και τις διακρίσεις λόγω σεξουαλικού προσανατολισμού και ταυτότητας φύλου, αποκάλυψε ένα ανησυχητικό γεγονός: οι αμφισεξουαλικές γυναίκες κινδυνεύουν περισσότερο από τη σεξουαλική βία.

Η έκθεση, που παρουσιάστηκε κατά την 38η σύνοδο του Συμβουλίου Ανθρωπίνων Δικαιωμάτων των Ηνωμένων Εθνών, διαπίστωσε ότι οι LGBTQI άνθρωποι αντιμετωπίζουν αυξημένο κίνδυνο σωματικής και σεξουαλικής βίας.

Η έκθεση αποκάλυψε επίσης ότι τα αμφιφυλόφιλα άτομα έχουν τοποθετηθεί σε ξεχωριστή κατηγορία, καθώς υπάρχει αύξηση της βίας που αντιμετωπίζουν από τους συντρόφους τους σε σχέση με τις λεσβίες και τους γκέι σύμφωνα με την έκθεση.

«Η έρευνα αποκαλύπτει ότι στα αμφιφυλόφιλα άτομα υπάρχει μεγαλύτερη πιθανότητα να δεχτούν βία από τους συντρόφους τους απ’ ό,τι οι λεσβίες ή οι γκέι, με συγκλονιστικά ποσοστά βίας από συντρόφους, οικογενειακής βίας, βιασμό και σεξουαλική επίθεση», σύμφωνα με την έκθεση.

Ένα ανησυχητικό 61% των αμφισεξουαλικών γυναικών και το 37% των αμφισεξουαλικών ανδρών έχουν αναφέρει βιασμό, σωματική βία ή/και παρακολούθηση (stalking) από συντρόφους. Επιπλέον, το 46% των αμφιφυλόφιλων γυναικών έχουν πέσει θύματα βιασμού.

Η έκθεση καλύπτει περισσότερα θέματα, συμπεριλαμβανομένων του θέματος της «διορθωτικής θεραπείας», με 698.000 LGBTQI άτομα να δηλώνουν ότι είχαν υποβληθεί σε αυτή την αρχαϊκή πρακτική. Οι μισοί από αυτούς τους ανθρώπους ήταν τότε έφηβοι.

Στην ονομαζόμενη «διορθωτική θεραπεία χρησιμοποιείται συχνά ο βασανισμός και άλλες βάρβαρες πρακτικές σε μια προσπάθεια να προκαλέσει το πρόσωπο να «γίνει στρέιτ». Αυτό συνήθως οδηγεί σε κατάθλιψη, πόνο και ακόμη και θάνατο.

Η μελέτη εξέτασε επίσης την τρανσφοβία, επισημαίνοντας το εύρος της βίας που αντιμετωπίζουν οι τρανς ή οι μη δυαδικοί άνθρωποι.

«Οι τρανς, τα μη δυαδικά και ίντερσεξ άτομα, ιδιαίτερα όταν είναι άτομα χρώματος, ή ανήκουν σε εθνικές μειονότητες ή είναι μετανάστες, ή ζουν με τον ιό HIV ή είναι εργαζόμενοι του σεξ, διατρέχουν κίνδυνο, συμπεριλαμβανομένης δολοφονικής επίθεσης, ξυλοδαρμού, ακρωτηριασμού, βιασμού και άλλες μορφές κακοποίησης και κακομεταχείρισης», σημειώνει η έκθεση.

Η έκθεση ανέφερε επίσης περίπου 2.609 περιπτώσεις δολοφονημένων τρανς, μη δυαδικών και ίντερσεξ ανθρώπων σε 71 χώρες μεταξύ 2008 και 2017. Υποψιάζεται ότι ο αριθμός είναι στην πραγματικότητα πολύ μεγαλύτερος λόγω της έλλειψης ακριβών δεδομένων.

Η έκθεση του ΟΗΕ προτείνει πολλά θέματα, η δημόσια εκπαίδευση να επικεντρώνεται στο μπούλινγκ και στη σεξουαλική διαπαιδαγώγηση, να διασφαλιστεί ότι οι χώρες δεν θα επιβάλλουν θανατική ποινή για τις συναινετικές σχέσεις ίδιου φύλου, κλπ.

Το Συμβούλιο Ανθρωπίνων Δικαιωμάτων των Ηνωμένων Εθνών που απαρτίζεται από εκπροσώπους 47 χωρών, επιδιώκει την προώθηση και προστασία των ανθρωπίνων δικαιωμάτων παγκοσμίως.

Οι Ηνωμένες Πολιτείες, ωστόσο, αποσύρθηκαν από το Συμβούλιο Ανθρωπίνων Δικαιωμάτων τον Ιούνιο.

 

© T-zine.gr με πληροφορίες από  LGBTQ Nation.

 

122

ΚΑΝΕΝΑ ΣΧΟΛΙΟ

Γράψτε μια απάντηση