Άσυλο στην Ελλάδα ζητά πρώην βουλευτής του HDP

Άσυλο στην Ελλάδα ζητά πρώην βουλευτής του HDP

Στην Ελλάδα, και συγκεκριμένα σε κέντρο επαναπροώθησης εντός ελληνικών συνόρων βρίσκεται σύμφωνα με πληροφορίες του τουρκικού τύπου η πρώην βουλευτής του φιλοκουρδικού Δημοκρατικού Κόμματος των Λαών (HDP), Λειλά Μπιρλίκ, όπου και φέρεται να έχει αιτηθεί άσυλο, καθώς η ζωή της στην Τουρκία βρίσκεται σε κίνδυνο.

Σύμφωνα με δημοσίευμα της Hurriyet, η κουρδικής καταγωγής πρώην βουλευτής του HDP πέρασε τα σύνορα από την Αλεξανδρούπολη, όπου και τη συνέλαβαν οι τοπικές αστυνομικές αρχές.

Όπως αναφέρεται, η Λ. Μπιρλίκ αντιμετώπιζε απαγόρευση εξόδου από την Τουρκία, κατόπιν απόφασης ανώτατου δικαστηρίου τον Ιανουάριο του 2017, καθώς κατηγορείται για σχέσεις με το PKK. Σύμφωνα με άλλες πληροφορίες από την Τουρκία, η Λ. Μπιρλίκ βρίσκεται σε κέντρο επαναπροώθησης στην Αλεξανδρούπολη, ενώ έχει αιτηθεί ασύλου.

Υπενθυμίζεται πως στην Τουρκία το HDP αντιμετωπίζει πρωτοφανείς διώξεις, με τον αρχηγό του, Σελαχαντίν Ντεμιρτάς να βρίσκεται σε φυλακή υψίστης ασφαλείας από τον Νοέμβριο του 2016 αντιμετωπίζοντας ποινή φυλάκισης έως και 142 χρόνια για διεύθυνση τρομοκρατικής οργάνωσης, τρομοκρατική προπαγάνδα, αλλά και κατηγορίες για δεσμούς με το μαχητικό Κουρδικό κόμμα PKK, ενώ αρκετά ήταν τα στελέχη του HDP το τελευταίο διάστημα που επίσης συνελήφθησαν.

Πηγή: https://www.thepressproject.gr

100

ΚΑΝΕΝΑ ΣΧΟΛΙΟ

Γράψτε μια απάντηση