Ψεύτικη είδηση από φασιστοσάιτ: πρόσφυγες στη Μυτιλήνη πέταξαν εικόνες Αγίων στη θάλασσα

Ψεύτικη είδηση από φασιστοσάιτ: πρόσφυγες στη Μυτιλήνη πέταξαν εικόνες Αγίων στη θάλασσα

Είναι αλήθεια πως πρόσφυγες στη Μυτιλήνη πήραν εικόνες από το εκκλησάκι του Αγίου Νικολάου στη Βαρειά και τις πέταξαν στη θάλασσα;

ΨΕΥΔΕΣ – ΑΝΕΠΙΒΕΒΑΙΩΤΟ

Ο ισχυρισμός περί μεταναστών που κατακλύζει αυτές τις ημέρες το Facebook και κάνει λόγο για «πρόσφυγες που πέταξαν εικόνες στη θάλασσα», κυκλοφόρησε για πρώτη φορά στις αρχές Ιουνίου, με το άτομο που τον διατυπώνει να κάνει λόγο πως έλαβε χώρα στη Βαρειά Μυτιλήνης.

Αρχικά επικοινωνήσαμε με την επίτροπο του Ιερού Ναού Ζωοδόχου Πηγής στη Βαρεία Μυτιλήνης, η οποία μας είπε πως υπάρχει εκκλησάκι του Αγίου Νικολάου στη περιοχή, αλλά είναι πολύ μακριά από τη θάλασσα. Όταν την ρωτήσαμε εάν γνωρίζει για το περιστατικό με τις πεταμένες εικόνες, μας ενημέρωσε πως δεν έλαβε χώρα στη Βαρειά, αλλά στον Ιερό Ναό Αγίου Νικολάου επί της λεωφόρου Ναυμαχίας Έλλης που φιλοξενεί και ομώνυμο εκκλησάκι στο προαύλιο.

Πιο πρόσφατες αναρτήσεις με χιλιάδες κοινοποιήσεις, αναφέρουν γενικά και αόριστα το «ξωκλήσι του Αγίου Νικολάου», δίχως να διευκρινίζουν περιοχή.

Μιλήσαμε τηλεφωνικά με τον Πάτερα Παναγιώτη, εφημέριο του Ιερού Ναού Αγίου Νικολάου, ο οποίος μας ενημέρωσε πως πριν 3 μήνες, άγνωστοι είχαν εισέλθει στο ξωκλήσι που βρίσκεται στο προαύλιο και είχαν πετάξει τις εικόνες στις θάλασσα. Μάλιστα ο ίδιος ήταν που τις συνέλεξε και τις τοποθέτησε στο σημείο των φωτογραφιών.

Ο Π. Παναγιώτης μας δήλωσε κατηγορηματικά πως ούτε ο ίδιος, ούτε κάποιος άλλος γνωρίζει ποιοι ήταν οι δράστες τις ιεροσυλίας, ή αν ήταν Έλληνες οι αλλοδαποί.

Από τα ανωτέρω γίνεται σαφές πως ο ισχυρισμός ότι το περιστατικό έλαβε χώρα στη Βαρειά είναι ψευδής, ενώ δεν υπάρχει το παραμικρό στοιχείο που να επιβεβαιώνει τον ισχυρισμό πως οι δράστες ήταν πρόσφυγες.

227

ΚΑΝΕΝΑ ΣΧΟΛΙΟ

Γράψτε μια απάντηση