Θεσσαλονίκη: Ξυλοδαρμοί και bulling πίσω από την «επίθεση» με ξύστρα

Θεσσαλονίκη: Ξυλοδαρμοί και bulling πίσω από την «επίθεση» με ξύστρα

Η είδηση προκάλεσε συζητήσεις. Ένας 11χρονος μαθητής από τη Συρία τραυμάτισε ελαφρά 9χρονο παιδί με τη λεπίδα της ξύστρας του, μέσα στο σχολείο τους στην περιοχή Χαριλάου της Θεσσαλονίκης.

Όπως γράφτηκε ο 9χρονος διακομίστηκε σε νοσοκομείο και για την υπόθεση σχηματίστηκε δικογραφία. Τα πράγματα όμως δεν είναι ακριβώς έτσι, αφού ο 9χρονος δεν χρειάστηκε ούτε καν αντιτετανικό εμβόλιο.

Στον απόηχο των όσων έγιναν, πατέρας μαθήτριας αποφασίζει να μιλήσει. Αποκαλύπτει στο facebook τα άγνωστα καθημερινά μαρτύρια του 11χρονου προσφυγόπουλο. Ενός παιδιού που βρέθηκε στο στόχαστρο λόγω της καταγωγής του και που όπως αναφέρει ο πατέρας, είναι μόνο και αβοήθητο στο συστηματικό bulling που δέχεται από συμμαθητές του.

Η ανάρτηση του πατέρα έχει ως εξής:

«Επειδή τις τελευταίες μέρες επικρατεί ένας παροξυσμός με το «μαχαίρωμα» σε σχολείο της Χαριλάου στην Θεσσαλονίκη, θα ήθελα να πω τα εξής μιας και στο συγκεκριμένο δημοτικό φοιτά η κόρη μου. Το αγόρι απο την Συρία το δέρνανε κάθε μέρα στο σχολείο και την Πέμπτη το απείλησαν οτι θα το σκοτώσουν.

Με τα λίγα ελληνικά που ήξερε το είπε στον δάσκαλό του ο οποίος όμως δεν ασχολήθηκε με το περιστατικό. Το παιδί πήρε το ξυραφάκι απο την ξύστρα και τρομοκρατημένο κρυβόταν από τα υπόλοιπα παιδιά. 1 αγοράκι που τον είδε το πλησίασε για να τον ρωτήσει τι έπαθε και ο μικρός Σύριος του επιτέθηκε γιατί φοβήθηκε.

Το «μαχαίρωμα» ήταν μια γρατζουνιά στο χέρι που δεν χρειάστηκε ούτε καν αντιτετανικό και ο πατέρας δεν αγνοείται αντιθέτως έσπευσε να παραδοθεί ως κηδεμόνας του παιδιού! Οι γονείς του άλλου παιδιού δεν άσκησαν μήνυση αλλά ασκήθηκε αυτεπάγγελτα από τον εισαγγελέα.

Φτάνει με την παραπληροφόρηση εκατέρωθεν! Έχουμε γίνει σκατά σαν κοινωνία και φταίμε εμείς και μόνο εμείς! Βάζουμε ταμπέλες και ξεχνάμε την ουσία…

Πατέρας είμαι και θα κάνω τα πάντα να προστατεύσω τα παιδιά μου από οτιδήποτε και τον οποιονδήποτε αλλά πρώτα απ’ όλα θα τα μάθω να σέβονται και να είναι Άνθρωποι! Κάτι που οι περισσότεροι γονείς το ξεχνάτε! Ξεχνάτε να ασχοληθείτε με τα παιδιά σας και βαφτίζετε την ασέβεια και την αλητεία μαγκιά! Ξυπνήστε και γίνετε άνθρωποι, κάθε μέρα όλο τον χρόνο.»

Πηγή: atexnos.gr

1.220

ΚΑΝΕΝΑ ΣΧΟΛΙΟ

Γράψτε μια απάντηση