Νέος Banksy με γκράφιτι στη γωνία ενός γκαράζ

Νέος Banksy με γκράφιτι στη γωνία ενός γκαράζ

«Ξαναχτύπησε» ο Banksy αυτή τη φορά έξω από το γκαράζ ενός μεταλλουργού στο Πορτ Τάλμποτ, την «πιο μολυσμένη πόλη του Ηνωμένου Βασιλείου», σύμφωνα με έκθεση του Παγκόσμιου Οργανισμού Υγείας.

Ο Βρετανός καλλιτέχνης δρόμου το βράδυ της Τρίτης ζωγράφισε σε δύο τοίχους από τσιμεντόλιθους, που κάνουν γωνία, ένα αγοράκι το οποίο φοράει χειμωνιάτικα και έχει ένα μικρό έλκηθρο στα πόδια του. 

Χαρούμενο το παιδί τεντώνει τα χέρια του και με τη γλώσσα του προσπαθεί να πιάσει κάποιες νιφάδες που δείχνουν να είναι νιφάδες χιονιού. Στον διπλανό τοίχο θα δει κανείς ότι αυτές οι «νιφάδες» δεν είναι παρά στάχτες από έναν κάδο σκουπιδιών που έχει πάρει φωτιά.

Το έργο έχει τον τίτλο «Season’s Greetings» με το οποίο ο γνωστός γραφίστας επικρίνει την ρύπανση του περιβάλλοντος, που προκαλείται από τις βιομηχανίες της περιοχής.

Ένα εικοσιτετράωρο μετά από τη δημοσιότητα που έδωσαν στην παρέμβαση χρήστες των μέσων κοινωνικής δικτύωσης, το BBC, η εφημερίδα The Independent, το Express και άλλα μέσα μαζικής ενημέρωσης ο Banksy επιβεβαίωσε πως είναι ο δημιουργός του έργου, το οποίο συρρέει να θαυμάσει πλήθος πολιτών.

Στο βίντεο που ανήρτησε ο ίδιος στο Instagram ακούγεται το παιδικό κομμάτι «Little Snowflake», ενώ στις πρώτες εικόνες φαίνεται το έργο αλλά σταδιακά αποκαλύπτονται τα χαλυβουργεία της πόλης.

View this post on Instagram

. . . . Season’s greetings . . .

A post shared by Banksy (@banksy) on

πηγή:efsyn.gr

84

ΚΑΝΕΝΑ ΣΧΟΛΙΟ

Γράψτε μια απάντηση