Μια Ένωση 27 χωρών διαβουλεύεται την τύχη 49 ανθρώπων

Μια Ένωση 27 χωρών διαβουλεύεται την τύχη 49 ανθρώπων

Επί 14 ημέρες βρίσκονται εν πλω 32 πρόσφυγες που διασώθηκαν στις 22 Δεκεμβρίου, στη Μεσόγειο από το πλοίο Sea Watch3. Και επί 14 ημέρες περιμένουν μια απόφαση από τους Ευρωπαίους στην αναζήτηση ασφαλούς λιμανιού για την αποβίβαση τους, μαζί με άλλους 17 που βρίσκονται στο σκάφος Sea Eye – δύο πλοία που έχουν αγκυροβολήσει ανοικτά της Μάλτας.


Το πρωί, το παρατεταμένο αδιέξοδο οδήγησε στην απόγνωση και ορισμένοι από αυτούς βούτηξαν στη θάλασσα με πρόθεση να φτάσουν κολυμπώντας στη Μάλτα. «Βρίσκονται στη θάλασσα για 14 ημέρες και ήταν υπό κράτηση επί μήνες στη Λιβύη. Είναι απελπισμένοι» έγραψε στο πλήρωμα του Sea Watch στο Twitter.

H E.E. διαβουλεύεται

«Η Κομισιόν συνεχίζει τις εντατικές επαφές με ορισμένες χώρες-μέλη που είναι πρόθυμες να βρεθεί λύση» προκειμένου να επιτραπεί στους «πρόσφυγες» να αποβιβαστούν «γρήγορα», δήλωσε η εκπρόσωπος της Μίνα Αντρέεβα, τονίζοντας ότι ο επίτροπος Δημήτρης Αβραμόπουλος «ζήτησε από ορισμένες χώρες-μέλη να υποστηρίξουν και να συνεισφέρουν στην προσπάθεια».

«Υπάρχουν μερικές χώρες», είπε η Αντρέεβα», «που έχουν εκδηλώσει προθυμία να συνεισφέρουν σε αυτή την κοινή προσπάθεια και να στηρίξουν τη Μάλτα, αλλά οι επαφές δεν έχουν ολοκληρωθεί και προς το παρόν δεν θα γίνουν ανακοινώσεις, μέχρι οι ίδιες οι χώρες να το κάνουν».

«Προθυμία» για τη φιλοξενία μερικών, αλλά όχι όλων των προσφύγων, έχουν εκδηλώσει η Γερμανία, η Γαλλία και η Ολλανδία.

Πηγή: http://www.efsyn.gr

107

ΚΑΝΕΝΑ ΣΧΟΛΙΟ

Γράψτε μια απάντηση