Ο Σαραλιώτης ρίχνει την ευθύνη στον Κορκονέα

Ο Σαραλιώτης ρίχνει την ευθύνη στον Κορκονέα

Με την ολοκλήρωση της απολογίας Επαμεινώνδα Κορκονέα και την έναρξη της απολογίας του Βασίλη Σαραλιώτη συνεχίζεται σήμερα (Πέμπτη) στο Μικτό Ορκωτό Εφετείο Λαμίας η δίκη για τη δολοφονία του Αλέξη Γρηγορόπουλου σε δεύτερο βαθμό.

Η σημερινή διαδικασία ξεκίνησε με την συνέχιση της απολογίας του Κορκονέα και τις διευκρινιστικές ερωτήσεις από την πλευρά της συνηγόρου Πολιτικής Αγωγής, Ζώης Κωνσταντοπούλου.
Για ακόμη μία μέρα κυριάρχησαν οι ασαφείς απαντήσεις για τα γεγονότα, με τον καταδικασμένο σε ισόβια ειδικό φρουρό να επιμένει ότι πυροβόλησε στον αέρα δύο φορές και να δηλώνει ότι «αν σημάδευα προς το πλήθος, τα αποτελέσματα θα ήταν διαφορετικά».
Από την πλευρά του, ο δεύτερος κατηγορούμενος ειδικός φρουρός Βασίλης Σαραλιώτης έριξε τις ευθύνες για ό,τι συνέβη στον Κορκονέα, αναφέροντας μάλιστα χαρακτηριστικά ότι «ξεκινήσαμε για να επιστρέψουμε στο Α.Τ. Εξαρχείων και ξαφνικά ο Κορκονέας σταμάτησε το περιπολικό, βγήκε εκτός και επέστρεψε στο σημείο».
Ανέφερε επίσης ότι ήταν «υπηρεσιακά υποχρεωμένος» να τον ακολουθήσει, ενώ για το περιστατικό των πυροβολισμών υποστήριξε ότι δεν είδε τι έγινε καθώς μετά τη ρίψη κρότου-λάμψης είπε προς τον Κορκονέα «πάμε» και γύρισε ο ίδιος για να φύγει.
Η απολογία του Βασίλη Σαραλιώτη συνεχίζεται με ερωτήσεις από την πλευρά της έδρας, οι οποίες στρέφονται κυρίως στο ότι δεν επιχείρησε να αποτρέψει τον Κορκονέα από το να επιστρέψει στο σημείο, αλλά και σε ζητήματα που έχουν να κάνουν με διαφοροποιήσεις αναφορικά με την εξέλιξη των γεγονότων και σε σχέση μετά όσα ανέφερε στην προανάκριση και στην πρωτόδικη διαδικασία, κάτι που επισημάνθηκε ιδιαίτερα από την έδρα.
Πηγή: efsyn.gr

 

310

ΚΑΝΕΝΑ ΣΧΟΛΙΟ

Γράψτε μια απάντηση