Το νέο βίντεο κλιπ των Εκμέκ είναι γροθιά στις προκαταλήψεις (τόσο απλά)

Το νέο βίντεο κλιπ των Εκμέκ είναι γροθιά στις προκαταλήψεις (τόσο απλά)

Μας αρέσουν πολύ τα βίντεο κλίπ που είναι σαν μικρές ταινίες. Και μας αρέσουν οι μπάντες που φτιάχνουν τραγούδια που λένε κάτι την κατάλληλη στιγμή. Οι Εκμέκ, η φολκ – ροκ μπάντα από τη Θεσσαλονίκη, έχει εκείνο το νέο τραγουδι που το έντυσε μ’ εκείνο το βίντεο κλιπ που μιλά σε όλους μας ανοιχτά ενάντια στις προκαταλήψεις. Το “Εγώ Μεγάλωσα Σα Λύκος” υπάρχει στο τελευταίο άλμπουμ της μπάντας “Ο Βασιλιάς της Μοναξιάς”.

Σε μία εποχή που ο ρατσισμός ανθεί και ο φόβος ενάντια στο διαφορετικό γίνεται βίαιος, οι Εκμέκπαίρνουν θέση, με το νέο video clip τους, εναντίον των προκαταλήψεων. Αφηγούνται με τη σκηνοθετική ματιά του Γιάννη Τσόμτση και αφετηρία το εξαιρετικό στιχουργικά τραγούδι τους την ιστορία ενός έρωτα ανάμεσα σε δύο γυναίκες, τον δρόμο, την απώλεια και την τελική νίκη της αγάπης.

δείτε το βίντεο έδω

Ο Άλκης Κανίδης είναι τραγουδιστής και κιθαρίστας του Εκμέκ. Μας είπε: “H ιδέα να κάνουμε το συγκεκριμένο τραγούδι κλιπ ήταν για περισσότερο από έναν χρόνο στη σκέψη μας. Αρχικά ήταν να γίνει με άλλη ομάδα και άλλο κόνσεπτ αλλά ναυάγησε. Μετά βρήκαμε τον σκηνοθέτη και πήραμε εντελώς τον χρόνο μας τόσο στον σχεδιασμό, στους συνεργάτες, τους ηθοποιούς όσο και στην εκτέλεση του πράγματος. Ναι, η ιδέα, το μήνυμα του κλιπ είναι για μένα σαν να διαλέγω μεριά σε μια διαμάχη που κανονικά δεν θα έπρεπε να υπάρχει. Όμως, εφόσον υπάρχει εγώ διαλέγω μεριά χωρίς δεύτερες σκέψεις”

“Εγώ μεγάλωσα σα λύκος”

Στίχοι-μουσική: Άλκης Κανίδης
Σκηνοθεσία: Γιάννης Τόμτσης
Σενάριο: Σάκης Ραπτόπουλος, Άλκης Κανίδης
Σκηνογραφία-ενδυματολογία: Μαρία Καβαλιώτη
Μake-up arist: Μαρία Αλεξανδρίδου
Λήψεις: Γιάννης Τόμτσης, Άννα Θεοδωρίδου, Στάθης Μάρκου
Οργάνωση παραγωγής: Άλκης Κανίδης

Έπαιξαν οι ηθοποιοι:
Όλγα Δριβάκου
Ναταλία Λυδία Παππά
Γιάννης Καραμφίλης
Ειρήνη Στεργίου
Δημήτρης Τσιμπουκλής

Πηγή: http://fragilemag.gr

1.171

ΚΑΝΕΝΑ ΣΧΟΛΙΟ

Γράψτε μια απάντηση