Οργή μετά την καισαρική σε 11χρονο κορίτσι, θύμα βιασμού

Οργή μετά την καισαρική σε 11χρονο κορίτσι, θύμα βιασμού

Νέο κύμα διαμαρτυριών από το κίνημα υπέρ του δικαιώματος στην άμβλωση στην Αργεντινή προκάλεσε η είδηση ότι έγινε καισαρική σε 11χρονο κορίτσι θύμα βιασμού, διότι οι γιατροί, επικαλούμενοι τα θρησκευτικά πιστεύω τους αρνήθηκαν να της κάνουν άμβλωση.

Το κοριτσάκι βίασε και κατέστησε έγκυο ο 65χρονος σύντροφος της γιαγιάς της. Η μικρή, με τη στήριξη της μητέρας της, ζήτησε να της επιτραπεί να κάνει άμβλωση, ωστόσο οι γιατροί στους οποίους απευθύνθηκε αρνήθηκαν να προχωρήσουν στη διαδικασία, λέγοντας ότι αυτό είναι αντίθετο με τα πιστεύω τους.

Το κορίτσι, που από την αρχή δήλωνε ότι δεν θέλει το παιδί, λέγοντας ότι «θέλω να πάρετε αυτό το πράγμα που έβαλε μέσα μου αυτός ο γέρος», προσέφυγε στη δικαιοσύνη, η οποία καθυστέρησε να λάβει απόφαση.

Καθώς το κοριτσάκι για ένα διάστημα είχε ως επίσημο κηδεμόνα τη γιαγιά του, δεν αναγνωρίστηκε στη μητέρα της το δικαίωμα να την εκπροσωπεί. Μέχρι να αφαιρεθεί από τη γιαγιά το δικαίωμα να την κηδεμονεύει, εξαιτίας του γεγονότος ότι ζει με τον 65χρονο βιαστή, χάθηκε πολύτιμος χρόνος και έτσι συμπληρώθηκαν 23 εβδομάδες εγκυμοσύνης.

Στην Αργεντινή, η άμβλωση επιτρέπεται μέχρι τη 14η εβδομάδα κύησης, αν κριθεί ότι αυτό θα θέσει σε κίνδυνο τη ζωή του θύματος βιασμού.

Πλέον, σύμφωνα με την ιατρική γνωμάτευση, η άμβλωση θα μπορούσε να είναι πολύ επικίνδυνη για τη ζωή της. Οπότε, με απόφαση του δικαστικού συμβουλίου που εξέτασε την υπόθεση δόθηκε η εντολή να υποβληθεί σε καισαρική τομή κάνοντας κάθε προσπάθεια «ώστε να σωθούν και οι δύο ζωές», η δική της και του εμβρύου.

Η υπόθεση προκάλεσε έντονες αντιδράσεις από τις οργανώσεις για τα ανθρώπινα δικαιώματα, που τόνισαν ότι το κοριτσάκι ουσιαστικά υποβλήθηκε σε βασανιστήριο, εξαιτίας της άρνησης των αρχών στην πολιτεία Τουκούμαν να δουν την πραγματικότητα.

Στην Αργεντινή, χώρα βαθιά καθολική και συντηρητική, το θέμα των αμβλώσεων έχει προκαλέσει μεγάλη πολεμική, και το νομοσχέδιο που θα επέτρεπε την άμβλωση γενικά, και όχι μόνο σε περιπτώσεις βιασμού ή για λόγους υγείας, απορρίφθηκε από τη Γερουσία.

Πηγή:https://www.efsyn.gr

667

ΚΑΝΕΝΑ ΣΧΟΛΙΟ

Γράψτε μια απάντηση