Ο σταυρός στη Μυτιλήνη: ένα παράδειγμα για το πώς παράγονται fake news από την ακροδεξιά

Ο σταυρός στη Μυτιλήνη: ένα παράδειγμα για το πώς παράγονται fake news από την ακροδεξιά

Λοιπόν, για να ξεκαθαρίζουμε τα περί σταυρού: – Στη θέση Απελλή, ΔΕΝ υπήρχε ΠΟΤΕ σταυρός. Υπήρχε ένα μικρό μνημείο, όπως αυτά που βάζουν σε ατυχήματα στους δρόμους, το οποίο υπάρχει ακόμα και ουδείς το άγγιξε.

Στο σημείο αυτό, κάποιοι ντόπιοι συνηθίζουν να κάνουν μπάνιο. Υπήρχε λοιπόν ντους και παγκάκι. – Από το 2016, άρχισαν να πηγαίνουν εκεί για μπάνιο και πρόσφυγες. Οι ντόπιοι ενοχλήθηκαν γιατί (λέει): έκαναν μπάνιο με τα σώβρακα οι «ξένοι» είτε με τα ρούχα κάποιες γυναίκες.

Αποφάσισαν λοιπόν να τους διώξουν. Σε πρώτη φάση, αφαίρεσαν τα ντους. Αλλά αφού δεν έφευγαν, σε επόμενη φάση πριόνισαν και αφαίρεσαν το παγκάκι. Κι επειδή αυτό δεν έπιασε, περύσι αποφάσισαν να βάλουν ΠΑΡΑΝΟΜΑ έναν σταυρό, μπας κι είναι βρυκόλακες και τρομάξουν και φύγουν.

Αυτός λοιπόν, ήταν ένας τσιμεντένιος σταυρός, που έγραφε από τη μια «Εν τούτω νίκα», κι από την άλλη «νίψον ανομήματα μη μόναν όψιν» (και ζήτω η κόκκινη μηλιά κι ο μαρμαρωμένος βασιλιάς). Κάπου 1 μέτρο ύψος.

Ο σταυρός αυτός, ένα πρωί βρέθηκε σπασμένος. Τα κανάλια άρχισαν να λένε ότι «οι μουσουλμάνοι έσπασαν το σταυρικό σύμβολο» κτλ. Οι «πατριώτες» ούρλιαξαν και τον ξαναέστησαν. – Εν τω μεταξύ, Αστυνομία, Πολεοδομία κι όλοι οι αρμόδιοι είχαν ξεκαθαρίσει ότι είναι ΠΑΡΑΝΟΜΙΑ.

Τότε, ένας τύπος από τη Χίο, με το όνομα στο FB Λεωνίδας Βορριάς, αποφάσισε ότι θα μεριμνήσει ο ίδιος για το καλό της Ορθοδοξίας κτλ, και θα κατασκευάσει έναν σταυρό «πάνω από 10μ. ύψος και 5,25μ φάρδος» και θα έρθει να τον στήσει ο ίδιος στη Μυτιλήνη.

O Βοριάς μαζί με το Λαγό στο Σύνταγμα

Οι ντόπιοι σταυροφόροι ενθουσιάστηκαν, αλλά όταν ήρθε εκείνος φέρνοντας την βάση και πήγαν όλοι μαζί στο σημείο, εμφανίστηκε κι η Αστυνομία, και σκόρπισαν. – Από κει και πέρα, όσο μπορούσαν διέδιδαν για το «σύμβολο της Χριστιανοσύνης» κι άλλα τέτοια, προκειμένου να τους περάσει

Γιατί βασικά, αυτό που επεδίωκαν ήταν να «σφραγίσουν» με κάποιο τρόπο ιδεολογικά το νησί. – Τελικά προχτές, ξαναπήγαν μέσα στη νύχτα, κι έστησαν τον τεράστιο σταυρό, τράβηξαν βίντεο κτλ και πανηγύριζαν, τους μάζεψε η αστυνομία, αλλά ο σταυρός πλέον έχει στηθεί.

Αυτό είναι ένα παράδειγμα για το πώς παράγονται fake news από την ακροδεξιά. Έχουμε κι άλλα στο παρελθόν: – Φωτό μιας καρότσας αγροτικού γεμάτης με ματωμένα τομάρια αρνιών που «οι λάθρο τα σφάξανε γιατί…». Αποδείχθηκε ότι τα ΑΓΟΡΑΣΑΝ και ναι, τα έσφαξαν και τα έφαγαν.

Ή ότι «λαθρομετανάστες εμπόδισαν την υποστολή(!) της σημαίας στην πόλη κάποια Κυριακή». Πράγματι, κάτι έπαιξε με την υποστολή τότε, αλλά το ΓΕΣ ανακοίνωσε ότι οι πρόσφυγες δεν είχαν καμία σχέση. Αδιάφορο, η προπαγάνδα συνέχισε απτόητη.

Ο «δημοσιογράφος» που το «αποκάλυψε» διώκεται δικαστικά για το αδίκημα.

ΥΓ: Επίσης, ο τσιμεντένιος σταυρός παραμένει εκεί, οπότε τώρα έχουμε δυο, βοήθειά μας.

6.635

ΚΑΝΕΝΑ ΣΧΟΛΙΟ

Γράψτε μια απάντηση