Διεθνής κινητοποίηση 16 Μάρτη: Συλλαλητήριο στις 2 μ.μ. στην πλατεία Βικτωρίας

Διεθνής κινητοποίηση 16 Μάρτη: Συλλαλητήριο στις 2 μ.μ. στην πλατεία Βικτωρίας

ΔΙΕΘΝΗΣ ΚΙΝΗΤΟΠΟΙΗΣΗ 16 ΜΑΡΤΗ

 

Συλλαλητήριο στις 2 μ.μ. στην πλατεία Βικτωρίας και πορεία στη Βουλή και στα γραφεία της ΕΕ

 

Κοινός αγώνας ντόπιων, προσφύγων και μεταναστ(ρι)ών, για μια ζωή χωρίς φτώχεια, ρατσισμό, πόλεμο, εθνικισμό.

Το Σάββατο 16 Μάρτη, ντόπιοι-ες, πρόσφυγες και μετανάστες-τριες κινητοποιούμαστε σε πολλές Ευρωπαϊκές πόλεις και στην Ελλάδα. Διαδηλώνουμε για ίσα δικαιώματα σε πρόσφυγες και μετανάστες-τριες, καλύτερη ζωή για όλους και όλες. Στις ξενοφοβικές και ρατσιστικές κραυγές αντιπαρατάσσουμε την αλληλεγγύη και τον κοινό μας αγώνα. Ενώνουμε τη φωνή μας με εκατοντάδες χιλιάδες διαδηλωτές που διαδηλώνουν διαρκώς στην Ιταλία απέναντι στα ρατσιστικά μέτρα της κυβέρνησης του ακροδεξιού υπουργού εσωτερικών Σαλβίνι. Μέτρα που έχουν διπλασιάσει τους πνιγμένους πρόσφυγες στη Μεσόγειο ποινικοποιώντας την διάσωση και την αλληλεγγύη. Ενώνουμε τη φωνή μας με τους αφρικανούς-ες που ζουν στην ελλάδα και ζητούν δικαιοσύνη για τον Νιγηριανό Εμπουκά που άφησε την τελευταία του πνοή στο αστυνομικό τμήμα της Ομόνοιας κάτω από αδιευκρίνιστες συνθήκες, αφήνοντας μόνους τη σύντροφό του με δυο παιδιά. Αγωνιζόμαστε μαζί με τους εκατοντάδες αναγνωρισμένους πρόσφυγες που απειλούνται με εξώσεις από τα διαμερίσματα όπου διαμένουν στην Αθήνα και σε άλλες πόλεις, σύμφωνα με τα τελεσίγραφα του Υπουργείου Μεταναστευτικής Πολιτικής. Με τους δασκάλους και τους κατοίκους της Σάμου που υποδέχονται τα προσφυγόπουλα στα σχολεία του νησιού, απέναντι σε ξενοφοβικές φωνές “γονέων” που αρνούνται το δικαίωμα στην εκπαίδευση στα παιδιά – θύματα του πολέμου. Με τις γυναίκες και τις lgbtqi συλλογικότητες που απαιτούν να σταματήσει η σεξιστική βία και απαιτούν κοινωνική εξίσωση. Μαζί με τα θύματα των δολοφόνων νεοναζί της Χρυσής Αυγής, για να ολοκληρωθεί επιτέλους η δίκη των φασιστών, για ισόβια καταδίκη στην ηγεσία της εγκληματικής οργάνωσης.

 

Ο ρατσισμός και ο φασισμός δεν είναι καποιου είδους φυσική “αντίδραση” από τμήματα της κοινωνίας αλλά συντηρούνται από τις ρατσιστικές πολιτικές της Ευρώπης – Φρούριο και της Ελλάδας – Κρατητήριο. Τροφοδοτούνται από την συνεχιζόμενη για τρίτη συνεχή χρονιά απάνθρωπη συμφωνία ΕΕ-Ελλάδας-Τουρκίας που καταδικάζει τους πρόσφυγες σε επ’ αόριστο εγκλωβισμό στα hot-spot των νησιών του Αιγαίου σε άθλιες συνθήκες. Που αναγκάζει πολλούς πρόσφυγες να επιλέγουν απείρως πιο επικίνδυνες διαδρομές προς την Ευρώπη, μέσω της κόλασης της Λιβύης και της ανοιχτής θάλασσας ανάμεσα σε Λιβύη και Ιταλία. Ο ρατσισμός και ο φασισμός τελευταία ενθαρρύνονται και από τις εθνικιστικές κραυγές των ακροδεξιών “μακεδονομάχων”, που αξιώνουν πως η μακεδονία είναι “μία και ελληνική”. Φασιστών που αποθρασύνονται και επιχειρούν επιθέσεις σε στέκια και κοινωνικούς χώρους στη Βόρεια Ελλάδα, επιχειρούν τη στοχοποίηση αντιρατσιστών όπως στην Πτολεμαϊδα και σε νησιά του Αιγαίου. Εθνικιστών που αξιοποιούν τις ιμπεριαλιστικές συμμαχίες της ελληνικής κυβέρνησης με τις ΗΠΑ-Ισραήλ-Αίγυπτο με διακύβευμα τους υδρογονάνθρακες της Μεσογείου, συμμαχίες που κλιμακώνουν επικίνδυνα τον Ελληνοτουρκικό ανταγωνισμό και τον εθνικισμό στο Αιγαίο και την Κύπρο.  Ξέρουμε πως οι φασιστικές συμμορίες αντλούν την επιρροή τους από την ατιμωρησία των εγκλημάτων τους και την απελπισία εξαθλιωμένων από τα μνημόνια και τη λιτότητα τμημάτων του πληθυσμού. Πως η αστυνομική βία απέναντι σε πρόσφυγες και μετανάστες σε ΑΤ δεν είναι μεμονωμένη και τυχαία, αλλά στηρίζεται στην ανοχή της φυσικής και πολιτικής ηγεσίας της Αστυνομίας στους ράμπο των πόλεων. Των αστυνομικών που παίρνουν εντολές να καταδιώκουν ανελέητα  πρόσφυγες με περιπολικά και μοτοσυκλέτες της αστυνομίας, πρακτικές που έχουν οδηγήσει σε πολλαπλά θανατηφόρα πολύνεκρα “δυστυχήματα” στη Βόρεια Ελλάδα. Των ίδιων αστυνομικών που θεωρούν φυσιολογικό να δολοφονούν ανθρώπους σαν τον Ζακ Κωστόπουλο μέρα μεσημέρι μαζί με ρατσιστές και φασίστες.

 

Στις 16 Μάρτη λοιπόν, εκφράζουμε την αλληλεγγύη μας στα θύματα της φτώχειας και του πολέμου. Αγωνιζόμαστε μαζί με τα θύματα του σεξισμού και του κοινωνικού αποκλεισμού. Διαδηλώνουμε ενωμένοι, ντόπιοι, πρόσφυγες και μετανάστες-τριες, γυναικείες και lgbtqi συλλογικότητες. Διεκδικούμε ανοιχτά σύνορα και πολιτικές ένταξης των προσφύγων, όχι εξόντωσής τους. Νομιμοποίηση των μεταναστών-τριών, ίσα εργασιακά και κοινωνικά δικαιώματα για όλους-ες. Λεφτά για δουλειές, μισθούς και συντάξεις, όχι για εξοπλισμούς. Δαπάνες για υγεία, παιδεία και κοινωνικές παροχές αντί για προσφυγικά στρατόπεδα – φυλακές. Αξιώνουμε την αποδέσμευση της Ελλάδας από τις ιμπεριαλιστικές συμμαχίες στη Μεσόγειο και τα Βαλκάνια, το κλείσιμο των βάσεων του ΝΑΤΟ στην Ελλάδα. Για ένα ειρηνικό αύριο για εμάς και τα παιδιά μας, για όλα τα παιδιά του κόσμου. Διεκδικούμε ίσα δικαιώματα σε πρόσφυγες, μετανάστες, γυναίκες και lgbt άτομα, ζωή με αξιοπρέπεια για όλους και όλες. Εχθρός όλων μας είναι οι πολιτικές της φτωχοποίησης, της καταπίεσης και του κοινωνικού αποκλεισμού, όχι τα θύματά τους!

 

Κίνηση “Απελάστε το Ρατσισμό”

268

ΚΑΝΕΝΑ ΣΧΟΛΙΟ

Γράψτε μια απάντηση