Σωματείο εργαζομένων Γ.Ν.Θ. «Γ. ΓΕΝΝΗΜΑΤΑΣ» – Ψήφισμα ενάντια στη στοχοποίηση από φασίστες οδοντιάτρου στην Πτολεμαΐδα

Σωματείο εργαζομένων Γ.Ν.Θ. «Γ. ΓΕΝΝΗΜΑΤΑΣ» – Ψήφισμα ενάντια στη στοχοποίηση από φασίστες οδοντιάτρου στην Πτολεμαΐδα

ΣΩΜΑΤΕΙΟ ΕΡΓΑΖΟΜΕΝΩΝ Γ.Ν.Θ. «Γ. ΓΕΝΝΗΜΑΤΑΣ»
ΨΗΦΙΣΜΑ ΕΝΑΝΤΙΑ ΣΤΗΝ ΣΤΟΧΟΠΟΙΗΣΗ ΑΠΟ ΦΑΣΙΣΤΕΣ ΟΔΟΝΤΙΑΤΡΟΥ ΣΤΗΝ ΠΤΟΛΕΜΆΊΔΑ
Στον απόηχο των εθνικιστικών συλλαλητηρίων με αφορμή τη συμφωνία των Πρεσπών και παίρνοντας θάρρος από το κλίμα που δημιουργήθηκε εκείνες τις μέρες, η ακροδεξιά προσπάθησε και προσπαθεί να κερδίσει έδαφος στην Ελληνική κοινωνία τρομοκρατώντας και απειλώντας όποιον δε συμμερίζεται την άποψή της, παρουσιάζοντας τον ως εχθρό και προδότη της πατρίδας. Το εθνικιστικό μόρφωμα «Πτολεμαίοι Μακεδόνες» που αποτελείται από ακροδεξιούς αλλά και φασίστες, με την πλήρη κάλυψη του Δήμου Εορδαίας που σιγοντάρισε και ενθάρρυνε τις δράσεις τους, όλο αυτό το διάστημα, καλλιέργησε κλίμα τρομοκρατίας στην πόλη. Ο οδοντίατρος Αλέξης Λιοσάτος προχώρησε σε σχόλιο στο Facebook, που καταδίκαζε το κλίμα αντιδημοκρατικής εκτροπής που επιχειρούσαν να δημιουργήσουν και την ακροδεξιά κατρακύλα του Δήμου και εναντιωνόταν στην απόπειρα τρομοκράτησης αντιεθνικιστών. Το σχόλιο δημοσιεύτηκε στην τοπική εφημερίδα «Πτολεμαίος», μαζί με τη φωτογραφία του Α.Λ. και ακολούθησε ενορχηστρωμένος βομβαρδισμός απειλητικών μηνυμάτων κατά της ζωής, της δουλειάς και του σπιτιού του, συνοδευόμενων από ψέματα και συκοφαντίες. Αποκορύφωμα, ο βανδαλισμός της επαγγελματικής του ταμπέλας καθώς και του πατέρα του και του Θυροτηλέφωνου στο ιατρείο τους.

Στην Πτολεμαΐδα και όχι μόνο, ομάδες ακροδεξιών, τρομοκρατώντας και απειλώντας, προοτcαι·ούν να επιβάλλουν κλίμα ει9νικιστικής υστερίας και απαγόρευσης κάι9ε άλλης γνώμης ι3υμίζοντας εμφυλιοπολεμικές και μετεμφυλιακές εποχές που στιγμάτισαν αρνητικά τον τόπο μας. Μπορούν να το κάνουν αυτό γιατί έχουν την κάλυψη Δήμων, μερίδας τοπικού τύπου και γιατί βασίζονται στην ατιμωρησία των φασιστών όλα αυτά τα χρόνια με ευθύνη και των προηγούμενων, αλλά και της σημερινής κυβέρνησης. Επιπλέον, η κυβερνητική πολιτική της λιτότητας και της βίαιης φτωχοποίησης σπρώχνει κόσμο στην απελπισία και το Θυμό, δημιουργώντας το εύφορο έδαφος για φυτρώνουν «λουλούδια» όπως η Χρυσή Αυγή και άλλες φασιστικές ομάδες.
Απέναντι σε αυτή την προσπάθεια οφείλουμε να αντιδράσουμε άμεσα. Στο πρόσωπο του Α.Λ., σήμερα βάλλονται τα δημοκρατικά μας δικαιώματα και οφείλουμε να κινητοποιηθούμε άμεσα για να τα υπερασπίσουμε.
Η ΦΑΣΙΣΤΙΚΗ ΤΡΟΜΟΚΡΑΤΙΑ ΔΕΝ ΘΑ ΠΕΡΑΣΕΙ
Πηγή: https://www.redtopia.gr
93

ΚΑΝΕΝΑ ΣΧΟΛΙΟ

Γράψτε μια απάντηση