Σχέδιο «εθνοκάθαρσης» μαύρων μαθητών έκλεισε τα σχολεία στο Σάρλοτσβιλ

Σχέδιο «εθνοκάθαρσης» μαύρων μαθητών έκλεισε τα σχολεία στο Σάρλοτσβιλ

Από τις διαδηλώσεις του Αυγούστου 2018, ένα χρόνο μετά τα σοβαρά επεισόδια της Σάρλοτσβιλ, όπου σκοτώθηκε η Χέδερ Χέγερ AP Photo/Michael Dwyer, File

Γυμνάσιο της Σάρλοτσβιλ δέχθηκε μέσω διαδικτύου απειλή κατά εγχρώμων μαθητών του

Στο Σάρλοτσβιλ της Βιρτζίνια, που ακόμα είναι ζωντανές οι μνήμες της ρατσιστικής βίας που οδήγησε στον θάνατο ακτιβίστρια, όταν ακροδεξιός διαδηλωτής τη χτύπησε με το αυτοκίνητό του, τα σχολεία παραμένουν δεύτερη μέρα κλειστά.

Η απόφαση των αρχών ήρθε εξαιτίας ανάρτησης στα μέσα κοινωνικής δικτύωσης, η οποία εμπεριέχει απειλή για χρήση βίας εναντίον «μη λευκών» μαθητών.

Όπως ανακοίνωσε το αστυνομικό τμήμα της πόλης, το Γυμνάσιο της Σάρλοτσβιλ κατήγγειλε το απόγευμα της Τετάρτης ότι δέχθηκε μέσω διαδικτύου απειλή κατά εγχρώμων μαθητών του, ωστόσο δεν εξήγησε τι ακριβώς εμπεριείχε η ανάρτηση.

Ωστόσο, η τοπική εφημερίδα Richmond Times-Dispatch αναφέρει ότι μέσω διαδίκτυο πρόσωπο που χαρακτήριζε τον εαυτό του μαθητή προειδοποίησε τους λευκούς μαθητές να μείνουν στα σπίτια τους, ώστε να μη σκοτωθούν όταν θα γίνει «εθνοκάθαρση» εις βάρος των μη λευκών μαθητών.

Το συμβούλιο των σχολείων της πόλης αποφάσισε να κλείσουν όλα τα σχολεία. Στην πόλη οι μαύροι πολίτες είναι περίπου το 19% του πληθυσμού, που αριθμεί συνολικά 50.000 ανθρώπους.

Όπως τόνισε το συμβούλιο των σχολείων στην ανακοίνωσή του, καταδικάζει απερίφραστα το γεγονός ότι υπάρχει απειλή κατά μαθητών, η οποία επιπλέον «χρωματίστηκε» φυλετικά, ενώ εκφράζει τη στήριξη και τη συμπαράστασή τους στους έγχρωμους μαθητές.

Η πόλη ακόμη δεν έχει συνέλθει από το περιστατικό του Αυγούστου του 2017, όταν συγκρούστηκαν νεοναζί και ρατσιστές διαδηλωτές με ακτιβιστές για τα ανθρώπινα δικαιώματα. Τότε ένας άνδρας οδήγησε το αυτοκίνητό του στο πλήθος με αποτέλεσμα να σκοτωθεί μια ακτιβίστρια.

Η ιστορία αυτή προκάλεσε μεγάλες διαδηλώσεις μέσα στις ΗΠΑ, και όχι μόνο στη Βιρτζίνια, οι οποίες εντάθηκαν όταν ο πρόεδρος Τραμπ τήρησε ίσες αποστάσεις για το περιστατικό, λέγοντας ότι φταίνε και οι δύο πλευρές για τα επεισόδια.

Πηγή:https://www.efsyn.gr

39

ΚΑΝΕΝΑ ΣΧΟΛΙΟ

Γράψτε μια απάντηση