Η Κόνιτσα και τα συγκοινωνούντα δοχεία της ακροδεξιας

Η Κόνιτσα και τα συγκοινωνούντα δοχεία της ακροδεξιας

Mας το έστειλαν και το αναδημοσιεύουμε:

Την περασμένη Κυριακή έγινε γνωστό πως στην μακρινή Κόνιτσα στα ελληνοαλβανικά σύνορα υπήρξε ρατσιστική επίθεση από ακροδεξιούς σε ανήλικους πρόσφυγες που φιλοξενούνται σε δομή που την διαχειρίζεται ΜΚΟ.Το αποτέλεσμα ήταν ο τραυματισμός δύο προσφυγοπουλων και η τρομοκράτηση πολλών ακόμη.

Αρχικα και με την καταγγελία του περιστατικού φασιστικής βίας οι τοπικές αστυνομικές αρχές δεν έδειξαν διάθεση να επιλύσουν την υπόθεση, πράγμα που έχουν ξανακάνει και στο παρελθόν, παρά τα στοιχεία που υπήρξαν για τους ακροδεξιούς δράστες. Τις επόμενες ημέρες και με την έκταση που πήρε το γεγονός και την σύσσωμη καταδίκη από φορείς, συλλογους και με την δημοσιογραφική κάλυψη που έτυχε, δεν μπορούσε να κουκουλωθει για άλλη μια φορά.

Ετσι σε σύντομο χρονικό διάστημα οι δράστες ταυτοποιήθηκαν και σχηματίστηκε δικογραφία για διάφορα αδικήματα και μάλιστα με τον αντιρατσιστικό νόμο.Οι δράστες που ταυτοποιήθηκαν είναι ο Αριστοτέλης Δημητριάδης 30χρονων και τρεις ανήλικοι μαθητές του τοπικού ΕΠΑΛ. Ο Δημητριάδης είναι γνωστός στην κοινωνία και προφανώς και στις αρχές από αντίστοιχες επιθέσεις φασιστικού περιεχομένου. Εχει επιτεθεί σε ανθρώπους για τις πολιτικές και κοινωνικές τους ιδέες με απειλές, ξυλοδαρμούς, βία. Συνηθως οπλοφορεί πράγμα που τον κάνει ακόμη πιο επικινδυνο και το περίεργο είναι πως ενώ όλοι το γνωρίζουν η αστυνομία δειχνει μια περίεργη ανοχή.

Ακομη πιο περίεργο είναι πως ο ίδιος είναι μέλος της τοπικής εθνοφυλακής που συμμετέχει σε ασκήσεις με όπλα, παρελάσεις, εκπαίδευση. Ο ίδιος φαίνεται να σχετίζεται με ένοπλες παραστρατιωτικές ομάδες και από το γεγονός πως ήταν ο ίδιος που κρατούσε στους ώμους του το φέρετρο του Κατσιφα στο περιστατικό στους Βούλιαρατες. Στην περιοχή μέχρι πρόσφατα είχε αρχηγικό ρόλο στην εκπαίδευση ταγμάτων εφόδου της Χ.Α. και στην διάχυση των φασιστικών ιδεών είχε άλλος ακροδεξιός ο Θανάσης Ντάσιος. Γνωστης και εκπαιδευτής πολεμικών τεχνών και ο ίδιος υπήρξε ο υπεύθυνος της συσπείρωσης των ακροδεξιών όχι μόνο στην Κόνιτσα αλλά σε όλη την Ήπειρο. Με φανερή και άμεση συνεργασία με τον υπεύθυνο της χρυσής αυγής στην Ήπειρο Κωνσταντίνο Αναγνώστου, απόστρατο αξιωματικό και εκλεγμένο στην περιφέρεια Ηπείρου με την θυγατρική της Χ.Α. Παρενθεση και ο ίδιος κρατούσε το φέρετρο του Κατσιφα στην Αλβανία πως θα μπορούσε άλλωστε να λειπει.

Μερικά έξτρα στοιχεια. Ο οργανωτής των χρυσαυγιτων στην Κόνιτσα ο Δημητριάδης είναι προσωπικός φίλος και ομοιδεατης με τον Καλλιστρατο, που συνελήφθη προσφατα στην Καλλιθέα σε τάγμα εφόδου των νεοναζι. Σε αγώνες πολεμικων τεχνών που οργάνωσε η Χ.Α. διαιτητής ήταν ο Ντάσιος και ένας από τους αγωνιζόμενους ο Καλλίστρατος. Στις τελευταίες δράσεις των χρυσαυγιτων ο Ντάσιος εμφανίζεται δίπλα σε μεγάλοστελεχη των ναζί. Μιχαλολιακος, Κασιδιάρης κλπ. σαν σωματοφύλακας ή και κάτι παραπάνω. Με τα παραπάνω φαίνεται καθαρά η λογική των συγκοινωνούντων δοχείων των ναζί και η εξαιρετική επικινδυνότητα τους πανελλαδικά.

Αναρωτιομαστε λοιπόν ποια συμφέροντα εξυπηρετούνται και οι παραπανω γνωστοί εγκληματίες (και ασφαλώς οχι οι μόνοι) δεν βρίσκονται κατηγορούμενοι για συσταση ναζιστικής εγκληματικής οργάνωσης και αφήνονται ελεύθεροι να συνεχίζουν το φασιστικό τους έργο. Γιατι κανείς αδυνατεί να πιστέψει πως οι αρχές δεν μπορούν με ένα μόνο απλό google search θα βρει αυτά και άλλα στοιχεία για να τους στείλει εκεί που πραγματικά ανήκουν.

Τελος να δηλώσουμε πως οποιοδήποτε περιστατικό βίας ξανασυμβεί σε ολόκληρη την περιφέρεια της Ηπείρου η ευθύνη θα αποδοθεί στην συγκεκριμένη συμμορία με φυσικούς και ηθικούς αυτουργούς τους ιδιους και τους από πάνω τους ιεραρχικά και πως υπάρχουν όλα τα στοιχεία που το αποδεικνύουν. Ας κάνουν οι αρχές την δουλειά τους και η κοινωνία πάνω από όλα ας προσπαθήσει να συσπειρωθεί και να γλιτώσει αυτή την φορά οριστικά από το φάντασμα του φασισμού.

1.535

ΚΑΝΕΝΑ ΣΧΟΛΙΟ

Γράψτε μια απάντηση