Καταγγελία για φασιστική επίθεση στα Εξάρχεια κατά φωτορεπόρτερ

Καταγγελία για φασιστική επίθεση στα Εξάρχεια κατά φωτορεπόρτερ

Άλλο ένα κρούσμα φασιστικής επίθεσης από τάγματα εφόδου, αυτή τη φορά στα Εξάρχεια και με θύμα τον φωτορεπόρτερ Αλέξανδρο Σταματίου, καταγγέλλει ο συντονιστής της ΚΕΕΡΦΑ, Πέτρος Κωνσταντίνου.

«Επισκέφθηκα τον φωτορεπόρτερ Αλέξανδρο Σταματίου στο σπίτι του μετά από τηλεφώνημα της μητέρας του» αναφέρει ο Π. Κωνσταντίνου που έσπευσε στο σπίτι του Αλ. Σταματίου αφού εκείνος επέστρεψε από τον ΕΟΠΠΥ Αλεξάνδρας, όπου του δόθηκαν πρώτες βοήθειες με ράψιμο του τραύματος που είχε στη μύτη.

«Είναι κλασσική περίπτωση φασιστικής επίθεσης από οργανωμένη ομάδα φασιστών. Έφυγα γύρω στις 3.30μμ από την Καλλιδρομίου από το καφενείο Μουριά και ανέβαινα την Ζωοδόχου Πηγής. Οι δρόμοι ήταν άδειοι, δεν κυκλοφορούσε κόσμος λόγω βροχής. Στη διασταύρωση με την οδό Σμολένσκι δέχτηκα την αιφνιδιαστική επίθεση από τρεις άνδρες ηλικίας 35-40 ετών, οι οποίο φόραγαν  όλοι μαύρα παντελόνια με τσέπες, αθλητικά παπούτσια και μαύρα φλάι τζάκετ ενώ ήταν κοντοκουρεμένοι και με γυμνασμένα σώματα. Οι δύο με πλησίασαν από πίσω και προσπάθησαν να με γονατίσουν και με έσπρωξαν για να πέσω, ενώ ο τρίτος ήρθε από πλάι και μου έδωσε μια δυνατή γροθιά στο πρόσωπο και μου έσκισε τη μύτη. Γέμισα αίματα. Η επίθεση έληξε απότομα και δεν κράτησε ούτε δύο λεπτά. Κάθισα σε ένα πεζούλι και αργότερα με βρήκε κόσμος και με μετέφερε στον ΕΟΠΠΥ στη Λ. Αλεξάνδρας» ανέφερε το θύμα της επίθεσης, στο συντονιστή της ΚΕΕΡΦΑ.

«Είμαστε στοχοποιημένοι όλοι οι φωτορεπόρτερ μετά τα εθνικιστικά συλλαλητήρια για τη Συμφωνία των Πρεσπών. Περίμενα χτύπημα, με είχαν δει να φωτογραφίζω στα συλλαλητήρια. Εκεί είχαν επιτεθεί και στο συνεργείο της ΕΡΤ και στον Κωστή  Νταντάμη. Δεν περίμενα ότι ένα κομάντο φασιστών θα έκανε επίθεση στα Εξάρχεια» προσθέτει ο Αλέξανδρος Σταματίου.

«Είναι ώρα να τους κλείσουμε το δρόμο. Απαιτούμε να χυθεί άπλετο φως στην δολοφονική απόπειρα κατά του φωτορεπόρτερ Αλέξανδρου Σταματίου» σημειώνει ο Πέτρος Κωνσταντίνου που καλεί την ΠΟΕΣΥ και την ΕΣΗΕΑ να επιβάλουν την απομόνωση των φασιστών και τονίζει πως «οι υπόδικοι της Χρυσής Αυγής δεν έχουν θέση για να προβάλλονται στα ΜΜΕ αλλά μόνο σε ένα κελί φυλακής».

Πηγή: https://www.efsyn.gr

244

ΚΑΝΕΝΑ ΣΧΟΛΙΟ

Γράψτε μια απάντηση