Ένοχος ο αστυνομικός των ΥΜΕΤ Τσοκαναρίδης, αθώες οι αγωνιζόμενες καθαρίστριες του ΥΠΟΙΚ

Ένοχος ο αστυνομικός των ΥΜΕΤ Τσοκαναρίδης, αθώες οι αγωνιζόμενες καθαρίστριες του ΥΠΟΙΚ

Φωτογραφία | Eurokinissi/Tatiana Bolari

Ύστερα από αλλεπάλληλες αναβολές της δίκης του αστυνομικού των ΥΜΕΤ Γιάννη Τσοκαναρίδη, που τραυμάτισε την καθαρίστρια του υπουργείου Οικονομικών Ευαγγελία Αλεξάκη και συνέλαβε την καθαρίστρια Βάσω Γκόβα, η δίκη ολοκληρώθηκε στις 17 Απριλίου. Ωστόσο, από μηνύτριες οι καθαρίστριες βρέθηκαν ταυτόχρονα και κατηγορούμενες, αφού ο αστυνομικός άσκησε (προσχηματική) μήνυση η οποία συνεκδικάστηκε. Σύμφωνα με την απόφαση του δικαστηρίου, και με βάση τις δύο υποθέσεις:

– ο αστυνομικός των ΥΜΕΤ Γιάννης Τσοκαναρίδης κρίθηκε ένοχος για τον τραυματισμό της Ευαγγελίας Αλεξάκη (σ.σ.: κατηγορία της σωματικής βλάβης) και του υπεβλήθη ποινή φυλάκισης 8μηνών, με τριετή αναστολή. Στον αστυνομικό, το δικαστήριο επέβαλε να αποζημιώσει χρηματικά την καθαρίστρια που τραυμάτισε. Ωστόσο, η ποινή είναι εφέσιμη, κι όπως δήλωσε ο δικηγόρος του καταδικασθέντα, θα ασκήσουν έφεση, οπότε η δίκη θα έχει συνέχει σε δεύτερο βαθμό.

– όσον αφορά στις «κατηγορούμενες» καθαρίστριες, Ευαγγελία Αλεξάκη, Βάσω Γκόβα και Φωτεινή Νικηταρά (με δικηγόρο το Δημήτρη Μπελαντή) και Δέσποινα Κωστοπούλου και Δήμητρα Μανώλη(με δικηγόρο το Γιάννη Καρούζο), κρίθηκαν αθώες από τις χαλκευμένες «κατηγορίες» που τους είχαν αποδοθεί και αφορούσαν στη δήθεν προσπάθειά τους για κατάληψη του ΥΠΟΙΚ. Ουσιαστικά, οι καθαρίστριες κάθισαν στο «εδώλιο», κατηγορούμενες από τους αστυνομικούς και την κυβέρνηση, επειδή στάθηκαν απέναντι από την τρόικα στις 10 Ιουλίου του 2014 όχι μόνο για την επιστροφή τους στη δουλειά αλλά και για λογαριασμό όλων των απολυμένων με τα μνημονιακά μέτρα.

Να σημειωθεί πως πρόκειται για μια πρώτη νίκη των καθαριστριών, που στηρίχθηκε και στο κύμα αλληλεγγύης που υπήρξε από την πρώτη στιγμή και το οποίο θα πρέπει να συνεχιστεί, καθώς ακολουθούν κι άλλες δίκες των αγωνιζόμενων καθαριστριών στις 13 και 15 Μάη.

Πηγή: http://ergasianet.gr

465

ΚΑΝΕΝΑ ΣΧΟΛΙΟ

Γράψτε μια απάντηση