Μάγδα Φύσσα: Αν μπορούσαν οι χρυσαυγίτες να με θάψουν, θα με θάβανε

Μάγδα Φύσσα: Αν μπορούσαν οι χρυσαυγίτες να με θάψουν, θα με θάβανε

Tέσσερα χρόνια συμπληρώνονται από τις 20 Απριλίου του 2015 απ’ όταν άρχισε η δίκη της Χρυσής Αυγής, και η μητέρα του δολοφονημένου, Παύλου Φύσσα, Μάγδα, συνεχίζει να δίνει τον προσωπικό και συλλογικό της αγώνα για τη δικαίωση.

Η ελάχιστη δικαίωση για τα θύματα της Χρυσής Αυγής θα είναι η καταδίκη των κατηγορούμενων. Σε αυτό ακριβώς στάθηκε η Μάγδα Φύσσα, η οποία μίλησε στον News24/7 στους 88,6.

Απαντώντας στην ερώτηση τι περιμένει από την δίκη, η Μάγδα Φύσσα απάντησε κατηγορηματικά: «Την καταδίκη. Καταδίκη σε όλη την οργάνωση. Και αφού τελειώσει όλο αυτό και βγει η απόφαση και τελειώσουμε με το δικαστήριο, θα ήθελα να μου απαντήσουν όμως και οι υπεύθυνοι πως έγινε και φτάσαμε σε αυτό το σημείο, το 2013 να χάσω εγώ τον γιο μου από τάγμα της Χρυσής Αυγής. Θα θελα κάποια στιγμή να μου το απαντήσουν πριν φύγω από αυτόν τον κόσμο. Γιατί το 2013 να χάσω εγώ το παιδί μου από τον φασισμό, από μία ναζιστική οργάνωση η οποία ξαφνικά αναπτύχθηκε και ξαφνικά είχε τέτοια δύναμη. Ας μου το απαντήσουνε».

Όσον αφορά τον τίτλο τους «συμβόλου» της δίκης που της αποδίδεται είπε πως: «Δεν ήταν στόχος ζωής μου να γίνω σύμβολο. Ήθελα την οικογένεια μου, γι αυτό που πάλευα όλα αυτά τα χρόνια. Από εκεί και πέρα συνέβη όλο αυτό το τραγικό γεγονός, χάσαμε το παιδί μας, σε μια περίοδο εν καιρώ ειρήνης από τους ναζιστές. Είμαι υποχρεωμένη, δεν θεωρώ ότι είμαι σύμβολο, είμαι υποχρεωμένη να είμαι εκεί, είμαι υποχρεωμένη για πολλούς να είμαι εκεί, για τον Παύλο δεν είμαι σίγουρα. Ο Παύλος δεν γυρίζει πίσω».

Αναφορικά με τις επιθέσεις που έχει δεχτεί από μέλη της νεοναζιστικής οπργάνωσης κατά τη διάρκεια της δίκης, η Μάγδα Φύσσα σημείωσε: «Δεν ήταν απλώς ειρωνεία αυτό που δέχθηκα, αν ήταν δυνατόν να με θάψουνε, θα με θάβανε. Δεν ήταν απλώς μια ειρωνεία, σε όλο αυτό το διάστημα έχω περάσει πάρα πολλά αλλά μου είναι παντελώς αδιάφορα πια. Από τη στιγμή που μπορώ και αντέχω αυτόν τον πόνο της απώλειας του παιδιού μου, θα αντέξω και όλα τα άλλα, δεν είναι εκεί το θέμα. Το θέμα είναι το πώς θα παλέψουμε εμείς, εδώ σαν οικογένεια να συνεχίσουμε χωρίς τον Παύλο μας».

Πηγή: https://tvxs.gr

47

ΚΑΝΕΝΑ ΣΧΟΛΙΟ

Γράψτε μια απάντηση