23/04/2019: Μηνυτήρια αναφορά για ισλαμοφοβική ρητορική μέσω fake news Τζήμερου – Βελόπουλου – Κασιδιάρη

23/04/2019: Μηνυτήρια αναφορά για ισλαμοφοβική ρητορική μέσω fake news Τζήμερου – Βελόπουλου – Κασιδιάρη

ΠΡΟΣ ΤΟ ΤΜΗΜΑ ΑΝΤΙΜΕΤΩΠΙΣΗΣ ΡΑΤΣΙΣΤΙΚΗΣ ΒΙΑΣ

 

23 Απριλίου 2019

Κυρίες/Κύριοι,

Σας υποβάλλουμε άλλη μια μηνυτήρια αναφορά, στα πλαίσια του προγράμματος του  Παρατηρητηρίου Ρατσιστικών Εγκλημάτων, κατά των αρχηγών κομμάτων Θάνου ΤζήμερουΚυριάκου Βελόπουλου και του εκπροσώπου της Χρυσής Αυγής Ηλία Κασιδιάρη για  αναρτήσεις ισλαμοφοβικές κατά παράβαση του Ν. 927/79 και με τις προβλεπόμενες από αυτόν επιβαρυντικές συνθήκες, στη βάση φωτογραφίας που αποδείχθηκε κατασκευασμένη πως δήθεν Μουσουλμάνοι δύο ειδικά και με γενίκευση σε όλους γενικά πανηγύριζαν για την πυρκαγιά στην Παναγία των Παρισίων. Το επισυναπτόμενο κείμενο από το ιστολίγιο Ροϊδη και Λασκαράτου Εμμονές (με τεκμηρίωση του fake news αναφορές στις κατά συνέπεια ισλαμοφοβικές αναρτήσεις των “ακροδεξιών” -όπως αποκαλούνται εκεί- Τζήμερου – Βελόπουλου) είναι από μόνο του εύγλωττο, ενώ ακολουθεί και η ανάλογη ανάρτηση του επίσης ακροδεξιού Κασιδιάρη:

Ο Τζήμερος και οι «Μουσουλμάνοι» του

[Τα fake news ως όργανα στην πολιτική του μίσους]

του Αναγνώστη Λασκαράτου
FireShot Capture 023 - Ο Τζήμερος και οι «Μουσουλμάνοι» του - Ροΐδη και Λασκαράτου Εμμονές_ - roides.wordpress.com

Η Άκρα Δεξιά και όχι μόνο αυτή, κατασκευάζει συνεχώς στο διαδίκτυο ψεύτικες ειδήσεις, όλες τους με μια κοινή στόχευση. Την πρόκληση φόβου και μίσους απέναντι αρχικά στους Μουσουλμάνους αδιάκριτα και βεβαίως μετά στους εύκολους για κάθε ανισόρροπο θρασύδειλο στόχους και αδύναμους κρίκους των προσφύγων και των μεταναστών, που ζητούν τη σωτηρία τους στη Δύση, συχνά και ως θύματα όχι μόνο των δικών τους πολιτικών και θρησκευτικών τυράννων, αλλά και θύματα σφαλμάτων ή εγκλημάτων της πολιτικής των δυτικών χωρών, των ΗΠΑ και του ΝΑΤΟ. Πρόσφατα (11:41 π.μ. – 16 Απρ 2019), ο υποτιθέμενα «φιλελεύθερος» Θάνος Τζήμερος δημοσίευσε στο twitter μια φωτογραφία, αλιευμένη από αμφίβολες πηγές του διεθνούς Διαδίκτυου, δυο γελαστών μελαμψών νεαρών, με φόντο την καιόμενη Νοτρ Νταμ. Τη συνόδευσε με την κακοήθη λεζάντα: «Οι μουσουλμάνοι της Γαλλίας συμμετέχουν στο πένθος για την καταστροφή στη Notre Dame. Στη φωτογραφία δύο εκπρόσωποι της γαλλικής μουσουλμανικής κοινότητας με εμφανή τα σημάδια της θλίψης στο πρόσωπό τους, στον τόπο της καταστροφής». Aντιπαρέρχομαι το εύλογο ερώτημα πόθεν συνάγει ο κ.Τζήμερος πως οι δυο νέοι είναι «Μουσουλμάνοι της Γαλλίας» και μάλιστα «εκπρόσωποι» της «κοινότητας» και όχι π.χ. Άραβες Χριστιανοί Ορθόδοξοι; Υπάρχουν εκατομμύρια Αφρικανών και Ασιατών Χριστιανών, σκουρόχρωμων στην όψη. 
Από πού βγαίνει το συμπέρασμα πως οι δυο άγνωστοι νεαροί, ακόμη κι αν όντως ανήκουν στη φωτογραφία και δεν προστέθηκαν με μοντάζ, γελούν για τη φωτιά και όχι αστειευόμενοι για άσχετο θέμα; Επί πλέον να σημειώσω πως ακόμη κι αν η φωτογραφία είναι γνήσια, η αυθαίρετη γενίκευση «Οι μουσουλμάνοι της Γαλλίας» εμπίπτει σαφώς στην αρμοδιότητα του αντιρατσιστικού Νόμου, αλλά είναι γνωστό ότι η ανεξάρτητη Δικαιοσύνη του καθεστώτος Τσίπρα-Παπαγγελόπουλου, όπως και των προηγούμενων κυβερνήσεων, δεν φλέγεται από την επιθυμία να τον εφαρμόσει
.

vel

Έσπευσε κι ο ιδιοκτήτης ελληνικών επιστολών του Χριστού Βελόπουλος, έγιναν στον Τζήμερο και υπερεκατό άκριτες κοινοποιήσεις, από πολίτες πρόθυμους να πιστέψουν ειδήσεις που προωθούν την άκρατη ξενοφοβία, την ισοπεδωτική ισλαμοφοβία και γενικά τις συνωμοσιολογίες, συχνά σε βαθμό που εμπίπτει στην ψυχιατρική αρμοδιότητα. Όμως λίγες ώρες μετά το PolitiFact μια μη κερδοσκοπική δημοσιογραφική οργάνωση με γραφεία στη Φλώριδα και στην Ουάσινγκτον, η οποία ελέγχει εμπεριστατωμένα την ακρίβεια των ύποπτων ειδήσεων ισχυρίστηκε (April 16th, 2019 at 6:10 p.m) αναλυτικά πως η φωτογραφία που δημοσίευσε ο υποτιθέμενα «φιλοδυτικός» κυρ Θάνος, πρωτοεμφανίστηκε στο σάιτ του αναξιόπιστου ρωσικού κυβερνητικού ειδησεογραφικού πρακτορείου Sputnic και είναι χαλκευμένη, επικαλούμενο και γνωμάτευση του αμερικανικού «Εθνικού Κέντρου για την εγκληματολογία των μέσων ενημέρωσης» στο Πανεπιστήμιο Κολοράντο του Ντένβερ, που έδειξε ότι οι δυο άνδρες ήταν ασυμβίβαστοι με την υπόλοιπη φωτογραφία («A photo of ‘Muslims laughing’ in front of Notre Dame is doctored».

Eritrean-tewahdo-Christian-Church-Leader-Abune-Dioskoros

O μελαμψός πατριάρχης Διόσκορος της Ερυθραίας, είναι μουσουλμάνος κατά τον Τζήμερο;

 

Το PolitiFact, αν και έχει επικριθεί πως προσπαθεί να ελέγξει την εγκυρότητα ειδήσεων που δεν μπορούν πραγματικά να «ελεγχθούν», έχει κερδίσει πολλά βραβεία και επαίνους τόσο από συντηρητικές όσο και από φιλελευθερες πηγές. Τον Απρίλη του 2009 πήρε το βραβείο δημοσιογραφίας Pulitzer, το ύψιστο βραβείο δημοσιογραφίας και η προσπάθειά του θεωρείται υψηλής ποιότητας και καλών προθέσεων. Ο κ.Τζήμερος δεν αισθάνθηκε την ανάγκη να επανορθώσει ή να υπερασπιστεί με επιχειρήματα τη δική του άποψή. Νομίζω πως έπεσε στην κλασσική παγίδα που πέφτει η πλειοψηφία των ανθρώπων, να πιστέψει ή να υιοθετήσει αψήφιστα ειδήσεις που συμφωνούν με την πραγματικότητα που έχει κατασκευάσει το μυαλό του. Στο μεταξύ, όπως σημειώνει και το σάιτ του PolitiFact «η εικόνα χρησιμοποιήθηκε για να υποστηρίξει ότι η πυρκαγιά του καθεδρικού ναού ήταν τρομοκρατική επίθεση και τροφοδότησε την αντι-μουσουλμανική ρητορική».
Νομίζω πως ο κ.Τζήμερος, πέφτει, είτε από ανοησία είτε και συνειδητά, πολύ συχνά σε ακροδεξιούς και φιλοναζιστικούς πειρασμούς και με κανέναν τρόπο δεν μπορεί να ενταχθεί στο φιλελεύθερο Κέντρο ή στην δημοκρατική Κεντροδεξιά («Για γέλια το κατηγορητήριο, θα αθωωθούν»).

__________________________________________________________

kas

***

Παρακαλούμε για τις ενέργειές σας καθώς και να μας ενημερώσετε για τον αριθμό πρωτοκόλλου που θα δώσετε στη μήνυση αυτή.
Με τιμή,
Παναγιώτης Δημητράς

Ελληνικό Παρατηρητήριο των Συμφωνιών του Ελσίνκι
Πηγή:https://racistcrimeswatch.wordpress.com
142

ΚΑΝΕΝΑ ΣΧΟΛΙΟ

Γράψτε μια απάντηση