Ακόμη μια γυναικοκτονία: 53χρονη δασκάλα εκτελέστηκε από τον αδελφό της

Ακόμη μια γυναικοκτονία: 53χρονη δασκάλα εκτελέστηκε από τον αδελφό της

Δυστυχώς, άλλη μια γυναίκα λιγότερη, δολοφονημένη με μαχαιριές από τον αδελφό της (όπως πιστεύεται από τις αρχές) πολύ κοντά στο σπίτι της.

Ο θύτης την καταδίωξε και την μαχαίρωσε στο δρόμο, στο Παλαιό Φάληρο, μπροστά στα μάτια των περιοίκων.

Η γυναίκα ήταν θύμα μακρόχρονης βίας από τον αδελφό της, ο οποίος αναφέρεται ότι έπασχε από ψυχολογικά προβλήματα, με αποτέλεσμα να αλλάξει σπίτι πριν 10 χρόνια, για να απαλλαγεί από τη βία αυτή.
Εκείνος δεν σταμάτησε να την κυνηγά, πήγαινε συχνά στο σπίτι της για να την αναστατώνει, την απειλούσε ότι θα την σκοτώσει, της χτυπούσε τα κουδούνια, και επίσης της είχε μαχαιρώσει τα λάστιχα του αυτοκινήτου της, με αποτέλεσμα η ίδια να αναγκαστεί να το αφήνει σε κλειστό πάρκινγκ.

Είχε προσφύγει στην αστυνομία και είχε καταθέσει ασφαλιστικά μέτρα για ενδοοικογενειακή βία, αλλά δεν έχει ανακοινωθεί ποιες ενέργειες είχαν γίνει για να σταματήσει η βία εναντίον της. Αν κρίνουμε από το αποτέλεσμα, είναι αμφίβολο αν είχε υπάρξει αντίδραση των δικαστικών αρχών, όπως δυστυχώς έχει συμβεί σε πλήθος άλλων περιπτώσεων.

Ο θάνατός της ήταν άμεσος, παρά την σύντομη προσέλευση του ασθενοφόρου και αστυνομικού οχήματος, το οποίο δεν συνέλαβε τον θεωρούμενο ως δράστη, ο οποίος απομακρύνθηκε αμέσως μετά το φονικό με το αυτοκίνητό του, ενώ οι περίοικοι που έσπευσαν για βοήθεια, πήραν τον αριθμό.

Ο κατάλογος των γυναικών που δολοφονούνται μακραίνει κάθε μέρα, τα εγκληματικά περιστατικά συμβαίνουν όλο και πιο συχνά,  ενώ τον υπόλοιπο καιρό έχουμε τις πολύ συνηθισμένες και καθημερινές μορφές έμφυλης βίας, που δυστυχώς δηλητηριάζουν τις γυναίκες.

Πηγή: tomov.gr

149

ΚΑΝΕΝΑ ΣΧΟΛΙΟ

Γράψτε μια απάντηση