Τραγουδώντας το «Μπέλα Τσάο» έδιωξαν την συγγραφέα του Σαλβίνι (video)

Τραγουδώντας το «Μπέλα Τσάο» έδιωξαν την συγγραφέα του Σαλβίνι (video)

Με το γνωστό τραγούδι της ιταλικής αντίστασης «Μπέλα Τσάο» αποδοκίμασαν πολλοί επισκέπτες του Φεστιβάλ Βιβλίου του Τορίνου την πρόκληση της Κιάρα Τζανίνι, της συγγραφέα του βιβλίου «Είμαι ο Ματέο Σαλβίνι», όταν αυτή θέλησε προκλητικά να φωτογραφηθεί μπροστά στο περίπτερο του μεγάλου και γνωστού για την προοδευτική ιστορία του εκδοτικού οίκου Feltrinelli.

Κατά τις εβδομάδες που προηγήθηκαν της έναρξης του Φεστιβάλ Βιβλίου του Τορίνου είχε ξεσπάσει έντονη πολεμική γύρω από την παρουσία στην έκθεση του εκδοτικού οίκου Altaforte, στον οποίο έχει εκδοθεί το βιβλίο για τον Σαλβίνι. Η παρουσία του οίκου, που θεωρητικά πρόσκειται στη νεοναζιστική οργάνωση Casa Pound και οι εμπρηστικές δηλώσεις του ιδιοκτήτη του Φραντσέσκο Πολάκι (που είναι εξάλλου ηγετικό μέλος της οργάνωσης και γνωστός πρωταγωνιστής σε πολλές βίαιες επιθέσεις στο παρελθόν) είχαν πυροδοτήσει αντιδράσεις από πολλούς συγγραφείς, οι οποίοι αρνήθηκαν να παραστούν στο Φεστιβάλ εάν θα εκπροσωπείτο και ο εκδοτικός οίκος Altaforte.

Μία γυναίκα είχε έντονη συζήτηση με την Τζανίνι, που πήγε στην έκθεση παρά τις αντιδράσεις, ζητώντας έντονα από τη συγγραφέα του βιβλίου για τον Σαλβίνι «να σεβασθεί την ιστορία του μιλανέζικου εκδοτικού οίκου». Στο σημείο εκείνο ένας από τους εργαζόμενους στο περίπτερο άρχισε να τραγουδάει το «Μπέλα Τσάο». Τότε άρχισαν να τραγουδούν και πολλοί άλλοι επισκέπτες, αναγκάζοντας τη Τζανίνι να αποχωρήσει από τον χώρο της έκθεσης βιβλίου.

Πηγή: artinews.gr

1.403

ΚΑΝΕΝΑ ΣΧΟΛΙΟ

Γράψτε μια απάντηση