Ματαιώνονται τα σχέδια του Μπάνον για ακροδεξιά ακαδημία στην Ιταλία

Ματαιώνονται τα σχέδια του Μπάνον για ακροδεξιά ακαδημία στην Ιταλία

Το ιταλικό υπουργείο Πολιτισμού απέρριψε τα σχέδια του πρώην συμβούλου προεκλογικής εκστρατείας του Ντόναλντ Τραμπ, Στιβ Μπάνον, να δημιουργήσει μια ακαδημία της Ακροδεξιάς στην Ιταλία. Σύμφωνα με την ανακοίνωση του υπουργείου, η οργάνωση Dignitas Humanae Institute (DHI), που αγόρασε για λογαριασμό του Μπάνον μεσαιωνικό μοναστήρι κοντά στη Ρώμη, δεν πληρούσε τις προϋποθέσεις για τη μίσθωση του χώρου, δεν κατέβαλε όπως έπρεπε το μίσθωμα και δεν είχε εκτελέσει εργασίες συντήρησης.

«Μετά από επιθεωρήσεις που πραγματοποιήθηκαν από το υπουργείο μου, οι νομικές υπηρεσίες του κράτους συμφώνησαν με την απόφασή μας να ανακαλέσουμε την άδεια χρήσης του μοναστηριού Τρισούλτι», δήλωσε ο Αλμπέρτο Μπονισόλι, υπουργός Πολιτισμού της Ιταλίας στην εφημερίδα Times.

Ωστόσο, ο Μπέντζαμιν Χάρνγουελ, επικεφαλής της οργάνωσης DHI υποστηρίζει ότι ο υπουργός Πολιτισμού δεν λέει την αλήθεια και ότι θα κάνει αγώνα για τη δημιουργία της ακαδημίας στο μοναστήρι.

Η δημιουργία της ακαδημία ήταν μέρος του σχεδίου του Στιβ Μπάνον για την εδραίωση και την εξάπλωση της ακροδεξιάς στην Ευρώπη. Όπως είχε πει ο Μπένζαμιν Χάρνγουελ, στο μοναστήρι αυτό θα λειτουργούσε μια «σχολή για πολιτιστικούς πολεμιστές» και θα γίνει «πνευματική κατοικία των ιδεών του Μπάνον».

Θα λειτουργούσε δε ως προπύργιο ενάντια στην υποτιθέμενη απειλή για την Ευρώπη από τη μαζική μετανάστευση από την Αφρική, τον προοδευτικό εξισλαμισμό και το κοσμικό κράτος. Το πρόγραμμα σπουδών της περιλαμβάνει φιλοσοφία, οικονομία, θεολογία και ιστορία. Ο Μπάνον θα είναι επίσης ο δάσκαλος ενός μαθήματος που θα ασχολείται με τα σύγχρονα μέσα ενημέρωσης

Εκτός από την υποστήριξη του Μπάνον, το DHI έχει και τη στήριξη συντηρητικών καθολικών ιερωμένων που είναι ενάντια στον Πάπα Φραγκίσκο, όπως ο Αμερικανός καρδινάλιος Ρέιμοντ Κίο Μπούρκε.

Αν και ακόμη δεν έχει υπάρξει αντίδραση από τον ηγέτη της Λέγκας του Βορρά Ματέο Σαλβίνι, που διατηρεί καλές σχέσεις με τον ακροδεξιό Μπάνον, οι βουλευτές του Κινήματος των 5 Αστέρων είναι ικανοποιημένοι από την εξέλιξη αυτή.

Μάλιστα εξέδωσαν ανακοίνωση στην οποία αναφέρουν ότι η έκδοση της αναίρεσης της παραχώρησης «αποτελεί ένα σημαντικό βήμα προόδου», η οποία οφείλεται στην «προσήλωση του υπουργού και του υφυπουργού Τζανλούκα Βάκα. Μόλις ολοκληρωθεί η φάση τούτη και αν διατηρηθεί η ίδια προσήλωση για να φέρουμε σε πέρας την υπόθεση αυτή, θα παρακολουθήσουμε στενά την εξέλιξη του μνημείου αυτού ώστε να είναι ωφέλιμο για την τοπική κοινότητα και επί τη βάσει των αξιών, της αλληλεγγύης και της δημοκρατίας».

Ικανοποίηση για την απόφαση εξέφρασε και ο Νικόλα Φρατογιάνι της Ιταλικής Αριστεράς, ο οποίος είχε καταθέσει και σχετική ερώτηση στο Κοινοβούλιο τους προηγούμενους μήνες για την παραχώρηση του Τρισούλτι στο ίδρυμα του Μπάνον και είχε συμμετάσχει σε δύο πορείες διαμαρτυρίας στο Κολεπάρντο-Τρισούλτι. «Είναι μία νίκη για τη νομιμότητα, την κοινή λογική και τον πληθυσμό της περιοχής, το οποίο είδε να του αφαιρείται ένα κοινό αγαθό τέτοιας μεγάλης αξίας και κάλλους. Είναι μία νίκη για όλες τις τοπικές πρωτοβουλίες, που δεν παραδόθηκαν και πάλεψαν για ενάμιση χρόνο» τονίζει.

Πηγή: https://www.efsyn.gr

16

ΚΑΝΕΝΑ ΣΧΟΛΙΟ

Γράψτε μια απάντηση