Μετά από 41 χρόνια κηρυγμάτων μίσους και ακροδεξιάς ρητορικής σήμανε… «τέλος εποχής» για τον Αμβρόσιο

Μετά από 41 χρόνια κηρυγμάτων μίσους και ακροδεξιάς ρητορικής σήμανε… «τέλος εποχής» για τον Αμβρόσιο

από το ρεπορτάζ του documentonews.gr

Επισημοποιήθηκε η αποχώρηση του Αμβρόσιου από τη θέση του μητροπολίτη Καλαβρύτων, μετά την υπογραφή της παραίτησής του στις 17 Αυγούστου, μια θέση που κατείχε για περίπου 41 συνολικά χρόνια.

Ο Αμβρόσιος τέλεσε την τελευταία του λειτουργία το πρωί της Κυριακής 18 Αυγούστου στον Μητροπολιτικό Ιερό Ναό Καλαβρύτων, παρουσία τοπικών πολιτικών παραγόντων, ενώ πλέον η Ιερά Σύνοδος θα ενεργοποιήσει τις διαδικασίες εκλογής νέου Μητροπολίτη.

Loading videoΜε θητεία στη… Χωροφυλακή 

Ο Αμβρόσιος γεννήθηκε το 1938 στην Πάτρα την 25ην Απριλίου 1961 εκάρη Μοναχός, την 31ην Μαΐου 1961 Διάκονος, την 17ην Ιουλίου 1963 Πρεσβύτερος, την 17ην Αυγούστου 1976 εξελέγη Μητροπολίτης Ταλαντίου και την 12ην Οκτωβρίου 1978 εξελέγη Μητροπολίτης της ιστορικής Μητροπόλεως Καλαβρύτων και Αιγιαλείας και σαν σήμερα το 1978 ενθρονίσθηκε στο Αίγιο.

Διετέλεσε Προϊστάμενος της Θρησκευτικής Υπηρεσίας της Χωροφυλακής και Αρχιγραμματέας της Ιεράς Συνόδου και έχει δημοσιεύσει πολλές μελέτες, κυρίως ιστορικού και αντιαιρετικού περιεχομένου.

Ακροδεξιά κηρύγματα μίσους

Γνωστός για τις ακροδεξιές ιδέες και τις πλείστες αναφορές του στο…. «συμμοριτοπόλεμο», αποτέλεσε πολύτιμος σύμμαχος ακόμα και των χρυσαυγιτών. Μάλιστα λίγο μετά τη δολοφονία του Παύλου Φύσσα εσε κήρυγμά του είχε πως «η Χρυσή Αυγή θα μπορούσε να είναι η «γλυκιά ελπίδα» αλλά δεν μας άκουσε». Ενώ ακόμα και στα συλλαλητήρια μίσους για το Μακεδονικό έβγαζε σέλφι με τους νεοναζί βουλευτές τότε, Παναγιώταρο και Λαγό.

Με αφορμή το θάνατο του ομοφυλόφιλου ηθοποιού Μ. Χατζησάββα και τη συζήτηση που άνοιξε με αφορμή το σύμφωνο συμβίωσης, είχε προβεί σε απίστευτες αναρτήσεις γράφοντας μεταξύ άλλων:

«Η ομοφυλοφιλία είναι εκτροπή από τους Νόμους της φύσεως! Είναι κοινωνικό κακούργημα! Είναι αμαρτία! Όσοι, λοιπόν, είτε την βιώνουν, είτε την υποστηρίζουν δεν είναι φυσιολογικοί άνθρωποι! Είναι αποβράσματα της Κοινωνίας».

Τελευταίο του ανδραγάθημα το ακροδεξιό κήρυγμα μίσους με αφορμή τις εκλογές της 7ης Ιουλίου, όπου ξεσπάθωσε κατά του ΣΥΡΙΖΑ με γλώσσα όχι απλά διχαστική αλλά με ρητορική μίσους.

 

2.998

ΚΑΝΕΝΑ ΣΧΟΛΙΟ

Γράψτε μια απάντηση