Η Κομισιόν περνάει από τη «Μετανάστευση» στην «Προστασία του Ευρωπαϊκού Τρόπου Ζωής» και προκαλεί αντιδράσεις

Η Κομισιόν περνάει από τη «Μετανάστευση» στην «Προστασία του Ευρωπαϊκού Τρόπου Ζωής» και προκαλεί αντιδράσεις

Αντιδράσεις έχει προκαλέσει η απόφαση της Ευρωπαϊκής Επιτροπής να δημιουργήσει τη θέση Αντιπροέδρου «για την Προστασία του Ευρωπαϊκού Τρόπου Ζωής», αρμόδιου για θέματα, μεταξύ άλλων, Μετανάστευσης και Ασφάλειας. Οι επικριτές της νέας θέσης, που δόθηκε στον Μαργαρίτη Σχοινά, λαμβάνοντας υπόψιν τις ήδη εφαρμοζόμενες πολιτικές της Ε.Ε στο προσφυγικό, εκφράζουν σοβαρές ανησυχίες, κάνοντας λόγο ακόμα και για ρατσιστική και ξενοφοβική ρητορική.

Υπενθυμίζεται ότι όπως ανακοινώθηκε την Τρίτη, ο Μαργαρίτης Σχοινάς αναλαμβάνει τη θέση του Αντιπροέδρου για την Προστασία του Ευρωπαϊκού Τρόπου Ζωής, με το χαρτοφυλάκιό του να περιλαμβάνει θέματα μετανάστευσης, ασφάλειας, εργασίας και εκπαίδευσης.

H ονομασία του νέου χαρτοφυλακίου προκάλεσε άμεσα αντιδράσεις, με την επικεφαλής των Πρασίνων στο Ευρωκοινοβούλιο, Σκα Κέλλερ, να κάνιε λόγο για «τρομακτική» πρόταση. «Είναι τρομακτικό να βλέπουμε μια πρόταση για χαρτοφυλάκιο Προστασίας Ευρωπαϊκού Τρόπου Ζωής που περιλαμβάνει τη μετανάστευση και την προστασία των συνόρων. Ελπίζουμε ότι η πρόεδρος φον ντερ Λάιεν δεν βλέπει μια αντίφαση μεταξύ της υποστήριξης των προσφύγων και των ευρωπαϊκών αξιών».

Το Ευρωπαϊκό Τμήμα της Διεθνούς Αμνηστίας επίσης εξέφρασε σοβαρές ανησυχίες, τονίζοντας ότι η σύνδεση της μετανάστευσης με την ασφάλεια στο συγκεκριμένο χαρτοφυλάκιο στέλνει ένα «ανησυχητικό μήνυμα».

«Βαθιά προσβλητικό» χαρακτήρισε τον τίτλο ο βουλευτής των βρετανών Εργατικών, Claude Moraes, που προηγουμένως κατείχε τη θέση τη θέση του επικεφαλής στην επιτροπή του Ευρωκοινοβουλίου για τις κοινωνικές ελευθερίες., Ενώ ο Γάλλος ευρωβουλευτής, Νταμιάν Καρέμ, το χαρακτήρισε «αηδιαστικό»

Σύμφωνα με το euronews, η κ. Φον Ντερ Λάιεν, ερωτηθείσα σχετικά κατά την διάρκεια συνέντευξης Τύπου, εξήγησε ότι ο Μαργαρίτης Σχοινάς θα έχει ένα συντονιστικό ρόλο στην Επιτροπή τόσο για τη μεταναστευτική πολιτική, συμπεριλαμβανομένης της εξειδικευμένης μετανάστευσης για την ενδυνάμωση της Ευρώπης και την πολιτική ασύλου για τους πρόσφυγες, όσο και την προστασία των συνόρων. Η «επιτυχής» διαχείριση της μετανάστευσης, δήλωσε η πρόεδρος της Επιτροπής, συνδέεται με την ανάπτυξη μιας «αλυσίδας δράσεων», ενώ ξεκαθάρισε ότι ενώ η Ευρώπη θα πρέπει να παράσχει προστασία σε όσους πρόσφυγες τη χρειάζονται, θα πρέπει επίσης να εφαρμόσει τις «επιστροφές» των παράτυπων μεταναστών.

Πηγή: https://thepressproject.gr

282

ΚΑΝΕΝΑ ΣΧΟΛΙΟ

Γράψτε μια απάντηση