Έξαλλος ο Μπογδάνος με συνοριοφύλακα που αγκαλιάζει διασωθέντα πρόσφυγα

Έξαλλος ο Μπογδάνος με συνοριοφύλακα που αγκαλιάζει διασωθέντα πρόσφυγα

Τα λεπτά του αισθήματα για τους πρόσφυγες δε δίστασε να εκφράσει για άλλη μια φορά ο Κωνσταντίνος Μπογδάνος

Πολλές είναι οι φορές που ο δημοσιογράφος και νυν βουλευτής της Νέας Δημοκρατίας έχει εκφράσει τις ρατσιστικές του ιδέες, μιλώντας με υποτιμητικές εκφράσεις για τους πρόσφυγες. Πρόσφατο παράδειγμα, ο χαρακτηρισμός τους ως «εισβολείς» μέσα από τηλεοπτική εκπομπή του ΣΚΑΪ, όπου είχε πει χαρακτηριστικά: «Το να απωθήσω έναν εισβολέα από το σπίτι μου δεν στρέφεται εναντίον του εισβολέα. Μπαίνει στο σπίτι μου» προκαλώντας σωρεία αντιδράσεων.

Συγκεκριμένα, όπως ο ίδιος αναφέρει στο σάιτ του, πριν από κάποιες ημέρες κυκλοφόρησε φωτογραφία που φέρει το έμβλημα Μη Κυβερνητικής Οργάνωσης, ενώ κάτω από αυτήν γράφει στα αραβικά «Η ομάδα δέχθηκε τρεις εκκλήσεις – Εννέα βάρκες φτάνουν στα νησιά». Στη φωτογραφία φαίνονται οι πρόσφυγες που έχουν διασωθεί σε σκάφος της FRONTEX μαζί με το πλήρωμα, ενώ μια γυναίκα, μέλος του πληρώματος, αγκαλιάζει έναν πρόσφυγα. 

Η στιγμή αυτή που αποτυπώθηκε από τον φωτογραφικό φακό, έκανε έξαλλο τον Κωνσταντίνο Μπογδάνο, ο οποίος είπε δίχως ίχνος ντροπής πως η αγκαλιά συνοριοφύλακα με πρόσφυγα που έχει διασωθεί, δίνει το εξής λάθος μήνυμα: ότι τα σύνορα είναι μια ανοιχτή αγκαλιά. Συγκεκριμένα, έγραψε στο twitter: «Νοείται συνοριοφύλακας, που μόλις έχει σταματήσει παρανόμως εισερχόμενο στην ευρωπαϊκή επικράτεια, να αγκαλιάζεται μαζί του σε αναμνηστικές πόζες; Αυτό είναι το μήνυμα της FRONTEX; Ότι τα ευρωπαϊκά, δηλαδή εδώ τα ελληνικά, σύνορα είναι μια ανοιχτή αγκαλιά;»

 

Πηγή:https://www.koutipandoras.gr
95

ΚΑΝΕΝΑ ΣΧΟΛΙΟ

Γράψτε μια απάντηση