Λαϊκή Ενότητα: Να αθωωθεί ο αγωνιστής Θανάσης Κούρκουλας

Λαϊκή Ενότητα: Να αθωωθεί ο αγωνιστής Θανάσης Κούρκουλας

Ανακοίνωση

Καμία ανοχή στις επιθέσεις των ναζιστών!

Στις 15 Οκτωβρίου 2019 συνεχίζεται η διακοπείσα δίκη του Θανάση Κούρκουλα, μέλους της «Κίνησης Απελάστε το Ρατσισμό» μετά από την προκλητική μήνυση νεοναζί μέλους της ακροδεξιάς κίνησης «επιτροπής κατοίκων» Αγίου Παντελεήμονα. Ο μηνυτής ήτανε επί χρόνια ανοιχτά υποστηρικτής της ναζιστικής συμμορίας της ΧΑ και επικεφαλής της επιτροπής που επιχείρησε να διαχύσει το ρατσιστικό, ακροδεξιό δηλητήριο στα χρόνια της ανόδου της ακροδεξιάς.

Ο Θανάσης Κούρκουλας κατηγορείται για συκοφαντική δυσφήμιση και ψευδή καταμήνυση επειδή κατήγγειλε την βίαιη επίθεση μελών και υποστηρικτών της ΧΑ εναντίον του Αλέκου Αλαβάνου, του Θανάση Κούρκουλα και πολλών ακόμα κατά την προεκλογική περιοδεία του σχήματος «Ελεύθερη Αττική» στις αυτοδιοικητικές εκλογές του 2010.Η Επιτροπή Δικαιωμάτων της Λαϊκής Ενότητας δηλώνει αμέριστη υποστήριξη και αλληλεγγύη στο σύντροφο, αγωνιστή Θανάση Κούρκουλα απέναντι στους νεοναζί που έχουν αναπτύξει βιομηχανία μηνύσεων σε βάρος κοινωνικών αγωνιστών προκειμένου να στοχοποιήσουν στο πρόσωπό τους ευρύτερα το λαϊκό κίνημα, να σπείρουν την τρομοκρατία και να ξεφύγουν των ποινικών ευθυνών τους για τις δολοφονικές επιθέσεις που εξαπολύουν σε βάρος αντιφασιστών, μεταναστών και προσφύγων.

Δεν μας τρομοκρατούν οι νεοναζί. Οι αγώνες του αντιφασιστικού κινήματος, των εργαζόμενων και της νεολαίας, αποκάλυψαν τον εγκληματικό ρόλο της ναζιστικής συμμορίας και της ακροδεξιάς, το βρώμικο ρόλο των δολοφόνων του Παύλου, και του Σ. Λουκμάν.

Η έξοδος του ναζιστικού μορφώματος από τη Βουλή και το διαδοχικό κλείσιμο των γραφείων της ανά την Ελλάδα είναι η αρχή ενός μαζικού και επίμονου κοινωνικού αγώνα για να δοθεί οριστικό τέλος στο θανάσιμο κίνδυνο του φασισμού.

Απαιτούμε την αθώωση του Θανάση Κούρκουλα. Στη φυλακή οι νεοναζί όχι οι αγωνιστές!Επιτροπή Δικαιωμάτων Λαϊκής Ενότητας

 

23

ΚΑΝΕΝΑ ΣΧΟΛΙΟ

Γράψτε μια απάντηση