«Δεν θα μας υποδείξουν τα διπλανά χωριά τι θα κάνουμε!»

«Δεν θα μας υποδείξουν τα διπλανά χωριά τι θα κάνουμε!»

 

φωτογραφία αρχείου με τον Γιώργο Σαρόγλου και τον Ευρωπαίο Επίτροπο

Ο πρόεδρος της Συκαμνιάς, Γιώργος Σαρόγλου έξαλλος με τους επιχειρηματίες της Πέτρας και του Μολύβου που παρεμπόδιζαν το πλοίο της «Proactiva» να προσεγγίσει στο λιμανάκι

Γράφει η ΑΝΘΗ ΠΑΖΙΑΝΟΥ

Έξαλλος ο πρόεδρος της Συκαμιάς, Γιώργος Σαρόγλου δηλώνει στο «Ν» με τις αντιδράσεις των επιχειρηματιών του τουρισμού της Πέτρας και του Μολύβου που έκαναν διαμαρτυρία χτες στη Σκάλα Συκαμιάς, ώστε να μην προσεγγίσει το πλοίο της «Proactiva», «Open Arms» στο λιμάνι της Σκάλας Συκαμνιάς.

Ο κ. Σαρόγλου μίλησε στο «Ν» καθοδόν για τον Δήμαρχο Δυτικής Λέσβου, Ταξιάρχη Βέρρο, ώστε να του εξηγήσει από κοντά την κατάσταση.

Ο πρόεδρος της Συκαμιάς, εξήγησε ότι οι διαμαρτυρόμενοι από την Πέτρα και τον Μόλυβο είχαν πραγματοποιήσει διαμαρτυρία πριν από δύο μέρες περίπου στο λιμάνι της Μήθυμνας, ώστε να μην προσεγγίσει το εν λόγω πλοίο. Στη συνέχεια όμως οι διαμαρτυρόμενοι μεταφέρθηκαν στη Συκαμνιά, όπου «καμία δουλειά δεν είχαν».

«Δεν μπορώ να καταλάβω πώς θεώρησαν σωστό να παρέμβουν σε ένα άλλο χωριό χωρίς να ρωτήσουν κανένα. Εγώ προσωπικά έχω απευθυνθεί στο λιμεναρχείο το οποίο κάνει τη δουλειά του. Το πλοίο έχει αγκυροβολήσει έξω από το λιμάνι της Συκαμνιάς. Ήταν εντελώς παράλογο αυτό το επεισόδιο και παραλίγο να έχουμε θερμό επεισόδιο μεταξύ όλων των χωριών, χωρίς κανέναν απολύτως λόγο. Δεν είχαν καμιά δουλειά να έρθουν και να μας βάλουν σε αναστάτωση, δεν θα μας υποδείξουν τα διπλανά χωριά τι θα κάνουμε!» ανέφερε μεταξύ άλλων.

Επίσης ο κ. Σαρόγλου υπογράμμισε πόσο σημαντική είναι η προσωρινή δομή στη Σκάλα Συκαμνιάς: «Έχουν περάσει πάνω από 350.000 άνθρωποι και δεν έχουμε γίνει Μόρια. Κρατάμε σε χαμηλούς τόνους το όλο θέμα, ας μην υπερβάλλουμε».

Πηγή: https://www.stonisi.gr

 

 

126

ΚΑΝΕΝΑ ΣΧΟΛΙΟ

Γράψτε μια απάντηση