Γιατροί Χωρίς Σύνορα: «Αποτέλεσμα των ευρωπαϊκών πολιτικών η φωτιά στο Βαθύ της Σάμου»

Γιατροί Χωρίς Σύνορα: «Αποτέλεσμα των ευρωπαϊκών πολιτικών η φωτιά στο Βαθύ της Σάμου»

Μόλις δύο εβδομάδες μετά τη φωτιά στον καταυλισμό της Μόριας στη Λέσβο, μια άλλη φωτιά ξέσπασε την Τρίτη αυτή τη φορά στον καταυλισμό στο Βαθύ, στη Σάμο. Οι Γιατροί Χωρίς Σύνορα σε ανακοίνωση τους συνδέουν τα γεγονότα αυτά με τις ευρωπαϊκές πολιτικές, ενώ αναφέρουν ότι στον συγκεκριμένο καταυλισμό περίπου 6.000 άνθρωποι συνωστίζονται καθημερινά κάτω από άθλιες συνθήκες σε έναν χώρο που έχει σχεδιαστεί για μόλις 650 άτομα.

Η Μη Κυβερνητική Οργάνωση Γιατροί Χωρίς Σύνορα με ανακοίνωση της αναφέρεται στη φωτιά που ξέσπασε την Τρίτη στον προσφυγικό καταυλισμό στο Βαθύ, στη Σάμο. Οι Γιατροί Χωρίς Σύνορα κάνουν λόγο για άθλιες συνθήκες διαβίωσης και έναν χώρο που φιλοξενεί περίπου 6.000 άτομα ενώ έχει σχεδιαστεί για μόλις 650.

«Τα γεγονότα αυτά είναι άμεσο αποτέλεσμα των ευρωπαϊκών πολιτικών, που εξακολουθούν να εγκλωβίζουν τους ανθρώπους σε απαράδεκτες και ανθυγιεινές συνθήκες στα ελληνικά νησιά», σημειώνει και καλεί τις ελληνικές και τις ευρωπαϊκές αρχές να μεταφέρουν άμεσα όλα τα ευάλωτα άτομα σε ασφαλή και κατάλληλη στέγη.

Αναλυτικότερα, ολόκληρη η ανακοίνωση των Γιατρών Χωρίς Σύνορα:

Αυτή τη στιγμή οι Γιατροί Χωρίς Σύνορα υποστηρίζουμε το γενικό νοσοκομείο της Σάμου παρέχοντας διερμηνείς για την διευκόλυνση των ασθενών που κατέφθασαν μετά την φωτιά. Θα προσφέρουμε, επίσης, επείγουσα ψυχολογική βοήθεια και είδη πρώτης ανάγκης σε όσους επλήγησαν από τα χτεσινά γεγονότα.

Η ομάδα μας στη Σάμο αναφέρει ότι καταστράφηκαν αρκετά κοντέινερ και σκηνές και ότι περίπου 600 άνθρωποι που δεν είχαν πού να κοιμηθούν φιλοξενήθηκαν από τοπικές ΜΚΟ σε διάφορα κτίρια στο νησί.

Στον καταυλισμό στο Βαθύ, περίπου 6.000 άνθρωποι συνωστίζονται κάτω από άθλιες συνθήκες σε έναν χώρο που έχει σχεδιαστεί για μόλις 650 άτομα. Οι μισοί από αυτούς είναι γυναίκες και παιδιά. Οι περισσότεροι μάλιστα μένουν σε αυτοσχέδιες σκηνές χωρίς  επαρκή πρόσβαση σε τουαλέτες και ντους.

Τα γεγονότα αυτά είναι άμεσο αποτέλεσμα των ευρωπαϊκών πολιτικών, που εξακολουθούν να εγκλωβίζουν τους ανθρώπους σε απαράδεκτες και ανθυγιεινές συνθήκες στα ελληνικά νησιά. Οι ελληνικές και ευρωπαϊκές αρχές πρέπει να μεταφέρουν άμεσα όλα τα ευάλωτα άτομα σε ασφαλή και κατάλληλη στέγη.

Πηγή: https://thepressproject.gr

22

ΚΑΝΕΝΑ ΣΧΟΛΙΟ

Γράψτε μια απάντηση