Εκδήλωση για την εκπαίδευση των προσφυγόπουλων, ενάντια στην ξενοφοβία και τον κοινωνικό αποκλεισμό

Εκδήλωση για την εκπαίδευση των προσφυγόπουλων, ενάντια στην ξενοφοβία και τον κοινωνικό αποκλεισμό

Πετυχημένη η εκδήλωση της Πρωτοβουλίας Ανεξάρτητων Εκπαιδευτικών με την συμμετοχή του Κυριακάτικου Σχολείου Μεταναστών. Φάνηκε η ανάγκη να συζητηθούν τα ζητήματα της ένταξης των προσφύγων και μεταναστών μαθητών στην δημόσια εκπαίδευση.

Από τους ομιλητές και τις ομιλητριες μπήκαν οι εικόνες για την ανεπάρκεια των δομών ένταξης και τις απαράδεκτες τακτικές αποκλεισμού αλλά και οι ενθαρρυντικες πρωτοβουλίες από εκπαιδευτικούς μέσα στα σχολεία και σε αυτοοργανωμένες δομές.

Σαν συμπέρασμα βγήκε η τεράστια ανάγκη να γίνει μέρος των αιτημάτων των του κινήματος των εκπαιδευτικών το ενταχθούν όλοι οι μαθητές στα πρωινά σχολεία και να στελεχωθούν οι υποστηρικτικές δομές με μόνιμο προσωπικό καθώς και το ότι θα πρέπει να αντιμετωπίζονται τα ρατσιστικά φαινόμενα ( πχ γονείς που αντιδρούν στην φοίτηση των προσφυγόπουλων στη Σάμο και αλλού).

Ο κεντρικός ομιλητής ο Γιώργος Τσιάκαλος ανέφερε τις εμπειρίες του από τις περιοδείες του στα στρατόπεδα συγκέντρωσης σε όλη την Ελλάδα και την λαχτάρα των παιδιών, άλλων με γονείς και άλλων ασυνόδευτων, να παρακολουθήσουν το σχολείο αλλά και την απογοήτευση των παιδιών που απομακρύνθηκαν τον Σεπτέμβριο από τα κατειλημμένα κτίρια .

Όσοι και όσες συμμετείχαν στην εκδήλωση ζήτησαν να επαναληφθεί σε μεγαλύτερο επίπεδο.

177

ΚΑΝΕΝΑ ΣΧΟΛΙΟ

Γράψτε μια απάντηση