Δρέσδη: Σε «κατάσταση συναγερμού» εξαιτίας των νεοναζί

Δρέσδη: Σε «κατάσταση συναγερμού» εξαιτίας των νεοναζί

Σε κατάσταση συναγερμού εξαιτίας των νεοναζί κήρυξε τη Δρέσδη το τοπικό συμβούλιο της περιοχής, εν μέσω φόβων για αύξηση των κρουσμάτων φασιστικής βίας στην πόλη της ανατολικής Γερμανίας.

Σε αυτό το πλαίσιο υιοθέτησε μια δέσμη δράσεων και ενεργειών, κυρίως στους τομείς της εκπαίδευσης και της κοινωνικής ενσωμάτωσης, ενώ καλεί όλα τα τοπικά συμβούλια να μην επιτρέπουν τη διεξαγωγή διαδηλώσεων από ακροδεξιά στοιχεία.

Σύμφωνα με τον βρετανικό Telegraph, το ψήφισμα που υιοθέτησε το συμβούλιο κρούει «τον κώδωνα του κινδύνου», σημειώνοντας ότι «αντιδημοκρατικές, αντιπλουραλιστικές, μισανθρωπικές και εξτρεμιστικά ακροδεξιές αξίες και δράσεις, συμπεριλαμβανομένης της βίας στη Δρέσδη, γίνονται όλο και πιο εμφανείς».

Στο συμβούλιο της πόλης κυριαρχεί ένας κεντροαριστερός συνασπισμός, ωστόσο ισχυρή θέση διατηρεί και το ακροδεξιό AfD. Ο αριστερός σύμβουλος που εισηγήθηκε το ψήφισμα ανέφερε ότι «η πόλη έχει πρόβλημα με τους Ναζί και πρέπει να κάνουμε κάτι για αυτό» καθώς «μετράμε πλέον πέντε έτη ακροδεξιών διαδηλώσεων, τρομοκρατικών επιθέσεων και καθημερινών αναφορών για ομάδες με σβάστικες που επιδίδονται σε ναζιστικούς χαιρετισμούς». «Οι πολιτικοί πρέπει επιτέλους να σταθούν και να πουν «όχι, αυτό είναι απαράδεκτο», ανέφερε.

Σημειώνεται ότι οι Χριστιανοδημοκράτες της Άνγκελα Μέρκελ συντάχθηκαν με τους ακροδεξιούς του AfD, μπλοκάροντας το μέτρο.

Πηγή:https://www.imerodromos.gr

29

ΚΑΝΕΝΑ ΣΧΟΛΙΟ

Γράψτε μια απάντηση