«Η τρομοκρατία δε μας σταματά, στον δρόμο του Νοέμβρη βαδίζουμε ξανά»

«Η τρομοκρατία δε μας σταματά, στον δρόμο του Νοέμβρη βαδίζουμε ξανά»

Με δυναμική συμμετοχή φοιτητών και φοιτητριών πραγματοποιήθηκε το συλλαλητήριο στο κέντρο της Αθήνας, ενάντια στην κρατική καταστολή που εκδηλώθηκε στην ΑΣΟΕΕ και υπέρ της επαναφοράς του πανεπιστημιακού ασύλου. Υπό κατάληψη βρίσκονται δεκάδες σχολές σε όλη τη χώρα, ενώ αύριο, Παρασκευή, ξεκινούν οι εορτασμοί του Πολυτεχνείου.

Με συνθήματα όπως «η τρομοκρατία δε μας σταματά, στον δρόμο του Νοέμβρη βαδίζουμε ξανά», «Κεραμέως άκου τον πόνο της Γιαννάκου και ρώτα τον Αρσένη τι σε περιμένει», «η νέα γενιά έχει ιδανικά, ούτε υποτάσσεται ούτε προσκυνά», «οι εξεγέρσεις δεν μπαίνουν σε μουσεία, εμπρός για της γενιάς μας τα πολυτεχνεία» και κεντρικό μήνυμα για την εκδήλωση το ότι «Με ΜΑΤ και βίας δεν γίνεται Παιδεία», οι φοιτητές βρέθηκαν ξανά, μέσα σε λίγες μέρες, στους δρόμους της Αθήνας, ενάντια στην καταστολή και τα νέα μέτρα στην Εκπαίδευση, αλλά και υπέρ του πανεπιστημιακού ασύλου.

Από την Τρίτη, με αποφάσεις γενικών συνελεύσεων αποφασίστηκαν καταλήψεις από αύριο, Τετάρτη μέχρι και τον εορτασμό του Πολυτεχνείου την Κυριακή σε 22 σχολές της Αθήνας. Οι σχολές είναι: Ιατρική, Νομική, Παιδαγωγικό, Πάντειος, Πολιτικό Νομικής, Φιλοσοφική, Μαθηματικό, Φυσικό, Αρχιτεκτονική, Πολιτικοί Μηχανικοί, Μηχανολόγοι, Σχολή Εφαρμοσμένων Μαθηματικών και Φυσικών Επιστημών (ΕΜΠ), Χημικοί Μηχανικοί, Μεταλλειολόγοι, Ηλεκτρολόγοι (ΕΜΠ), ΑΣΚΤ.

Επίσης έχουν προγραμματιστεί καταλήψεις σε σχολές άλλων πόλεων μεταξύ άλλων σε:

Φιλολογικό Θεσσαλονίκης, Ιστορικό – Αρχαιολογικό Θεσσαλονίκης, Αγγλική Φιλολογία Θεσσαλονίκης, Μαθηματικό Πατρών, Βιολογικό Πατρών, Τμήμα Διοίκησης, Οικονομίας & Επικοινωνίας Πολιτιστικών & Τουριστικών Μονάδων Άμφισσας, Ελληνικό Μεσογειακό Πανεπιστήμιο (ΕΛΜΕΠΑ) Χανίων, ενώ έπονται αποφάσεις και από άλλες σχολές.

Πηγή:https://thepressproject.gr

68

ΚΑΝΕΝΑ ΣΧΟΛΙΟ

Γράψτε μια απάντηση