Ι. Κούρτοβικ: Απρόκλητη βία και εξευτελισμός

Ι. Κούρτοβικ: Απρόκλητη βία και εξευτελισμός

Για την απρόκλητη βία σε βάρος διαδηλωτών και περαστικών, για τις συλλήψεις, τις χυδαιότητες και την επέλαση των δυνάμεων των ΜΑΤ στην περιοχή των Εξαρχείων στις 17 Νοέμβρη μίλησε την Τρίτη «Στο Κόκκινο», η δικηγόρος Ιωάννα Κούρτοβικ.

Η Γ. Κούρτοβικ εξήγησε ότι με κανέναν τρόπο δεν δικαιολογείται αυτή η έκταση προσαγωγών και συλλήψεων και είναι συνήθης πρακτική της διόγκωση των δικογραφιών και μίλησε για το πρωτοφανές και απαράδεκτο, άνδρες των ΜΑΤ να υποχρεώνουν με βία ανθρώπους που μόλις είχαν πιάσει να σηκώσουν το κεφάλι τους ώστε να τους φωτογραφίσουν με τα κινητά τους τηλέφωνα.

Η Γ. Κούρτοβικ επισήμανε τις απαράδεκτες πρακτικές της Αστυνομίας όπως η φωτογράφιση του συλληφθέντα από τον αστυνομικό «κάτι που είναι απολύτως παράνομο», όπως και το γδύσιμο όσων έχουν προσαχθεί ή συλληφθεί – «και μιλάμε για ολοκληρωτικό γδύσιμο» δηλαδή τον εξευτελισμό των ανθρώπων ακόμα και μέσα στον δρόμο-, που υπάγεται στις διατάξεις περί βασανισμού και έχουμε και τις συσκευές γεωεντοπισμού που τις κολλάνε σε οχήματα διαδηλωτών ώστε να παρακολουθούν τις κινήσεις τους.

Στο Κόκκινο

Πηγή:http://artinews.gr
42

ΚΑΝΕΝΑ ΣΧΟΛΙΟ

Γράψτε μια απάντηση